Melanija je dokazala, da se da doseči svoje sanje / so to res sanje mladega dekleta?

Zadnje tedne je bilo precej norije povezane z Donaldom Trumpom in njegovo ženo Melanio Trump. Na Facebooku so se lomila šila in kopita in vsak je imel svoj prav. Nekateri so bili za Melanio, drugi proti njej. Dejstvo je, da je postala prva Slovenka, ki je prva dama ZDA. Za kakšno ceno? So to res sanje mladih deklet?

Nekateri so bili navdušeni nad Melanio, ki je dokazala, da se da doseči svoje sanje. Ja, se strinjam. Dober “role model” za vse “sponzoruše”, ki so s tem dobile dokaz, da se lahko pride celo do pozicije prve dame ZDA, če le znaš pravilno usmeriti svojo energijo in željo.

Na žalost se ne bom dotikal ljubezni in vsega ostalega, kar bi lahko sodilo v ta zapis. Le to, da so poteze Donalda Trumpa precej podobne potezam Boruta Pahorja – oba se do svoje boljše polovice obnašata podobno. Namreč, govorica telesa pri Donaldu Trumpu je precej zanimiva in je zelo “ne kavalirska”. To, da ji ne odpre vrat vozila, da je ne prime za roko, da je ne pogleda.. Seveda ne, ko pa se njegov svet vrti okoli njega. Za druge pač ni prostora. Ko dobi “samodržec” takšno moč, potem me postane strah.

Ampak nazaj k Melanii. Ja, verjetno je res za marsikoga uspeh, da je postala prva dama. Kaj je morala plačati za to, pa verjetno ve samo ona. In niti ni pomembno. Sam precej bolj cenim ženske, ki so uspele v življenju zaradi svojega intelekta, ali pa nadarjenosti, kot pa zaradi svojega telesa. In jih tudi precej bolj spoštujem. Je pa dejstvo, da je Melanii uspel veliki met – verjetno ni veliko žensk na svetu, ki bi jih kaj takšnega uspelo.

Če je ona srečna, potem sem tudi jaz srečen – za njo. Nisem pa ponosen nanjo, kot so komentatorji na Facebooku. Vseeno mi je v bistvu za njo, saj njeno življenje ni več povezano s Slovenijo in tudi ni za pričakovati, da bomo zaradi nje sedaj dobili kup novih poslovnih priložnosti in prepoznavno v svetu. Ona je pač naredila svoje in pozabila na Slovenijo. In ima prav. Zakaj bi se ukvarjala s Slovenijo, mar ne?

Na spletni strani White house je o njej med drugim zapisano tole:

Melania Knavs began her modeling career at the age of sixteen. She would pursue a degree at the University of Ljubljana in Slovenia, but pause her studies to advance her modeling career in Milan and Paris before moving to New York in 1996.