Ilka Štuhec je odkritje letošnje sezone. Njeni rezultati so fantastični in okoli nje ni medijskega pompa, kot smo ga bili navajeni okoli drugih naših tekmovalk. O Ilki se ne ve veliko, vendar ravno dovolj, da jo navijači cenijo in da se ne izpostavlja po nepotrebnem, kar na dolgi rok ne prinaša rezultatov.

Zanimiv je podatek, da letošnje leto Ilka Štuhec ne sodeluje “s strokovnjakom” Romanom Vodebom, ki je to tudi sam javno objavil na Twitterju. Sicer, glede na to, da Roman Vodeb ni psiholog, me zanima kakšna je bila sicer njegova vloga pri Ilki Štuhec.

Je mogoče njegova zamenjava pripeljala do tega, da je letos v vrhunski formi? Sicer je Vodeb izjavil:

Niti ne bi pričakoval kaj drugega od človeka njegovega kova. Sam bi sicer verjetno z veseljem komentiral in povedal vse, kar ve o Ilki, vendar očitno mu tega ne dovolita Ilka in njena mama. Kar je seveda prav!

Mogoče pa je res, da je za uspehe Ilke Štuhec v letošnji sezoni kriv Roman Vodeb? Vendar ne tako, kot bi si marsikdo predstavljal. Mogoče tako, da so z njim prekinili stike in ne sodelujejo več. Tudi takšni primeri iz preteklosti so znani…