Predizpolnjen obračun prispevkov za socialno varnost – POPSV #wtf

Kdo bi razumel FURS in edavke? Jaz definitivno ne sodim med tiste uporabnike, ki bi razumeli, kaj je z zadnjo “posodobitvijo”, ki verjetno ni stala malo denarja hotel storiti in je storil FURS. Gre za predizpolnjen obračun prispevkov za socialno varnost – POPSV.

Obrazložitev, ki jo ne štekam pa je sledeča:

FURS bo vsak mesec do 10. v mesecu sestavila POPSV in ga odložila v profil zavezanca, vendar le za tiste zavezance, ki še niso oddali OPSVZ/L za pretekli mesec. Če zavezanec prehiti FURS in odda OPSVZ/L, preden dobi POPSV, potem ne bo prejel POPSV. V primeru, da zavezanec odda OPSVZ/L potem, ko je že prejel POPSV obvelja vsebina v OPSVZ/L.

Wait. What! No, saj tole zgoraj je odlična ideja – da je vse avtomatizirano, vendar dvomim, da sem edini, ki mu “pol kurca” ni bilo jasno, ko je zagledal tole. Se mogoče motim?

Seveda bi bil sam precej bolj vesel, če bi edavki normalno delovali tudi na Apple računalnikih in bi tako marsikateremu uporabniku olajšali vse skupaj. No, POPSV je pa fajn. Nič ne štekam, ampak zihr je kul!

  1. Apple uporablja 10% SI, torej ne nerentabilno prilagajat za IOS in MAXOS, ker gre iz davkoplačevalskega denarja.

    1. torej tem 10% ni potrebno placevat davkov.. sem za.. top ideja..

  2. Po tej logiki bi se vedno našel kdo, ki bi uporabljal samo DOS 6.22 in mu ne bi bilo potrebno plačevati davkov. Davke moraš plačevati tudi, če nimaš računalnika…

Komentarji so zaprti.