Facebook spam / Plaza, Bazar, Buy and sell locally, Local Classifieds

Zadnje dni je na Facebooku kup spama, ki ga ustvarjajo aplikacije Plaza, Bazar, Buy and sell locally, Local Classifieds. Temu bi se v svetu marketinga lahko reklo, da so poskrbeli za viralnost – vendar na način, ko so zasvinjali pol Facebooka. Namreč, ko si nekdo instalira aplikacijo nekdo klikne na link za notifikacijo, le ta pošlje obvestila (notifikacije) prijateljem (če seveda to uporabnik dovoli, ali pa zgolj ne opazi).

Ko prejemnik klikne na obvestilo, se začaran krog spamanja nadaljuje. Če ne želite sodelovati v procesu spamanja in če imate radi svoje prijatelje na Facebooku, potem ne klikajte na povezavo, ki vas pelje do teh aplikacij.

Sicer so to že stare aplikacije, ampak očitno jih je nekdo spet potegnil iz arhiva in spamanje se lahko nadaljuje. Smešno je, da dobivam obvestila od takšnih uporabnikov, ki tega sicer ne bi zavestno nikoli storili.

Torej – če dobite notifikacijo, ki vam jo pošljejo prijatelji na Facebooku povezano z aplikacijami Plaza, Bazar, Buy and sell locally – preskočite in ne klikajte povezave! Hvala!