Facebok je danes zjutraj pretresel posnetek mučenja in pretepanja, ki se je ponoči dogajalo v Krškem. Dve osebi sta brutalno obračunali s posameznikom in vse to tudi prenašali v živo preko Facebooka Livea. Policija je že posredovala in naj bi bila osumljenca že na pridržanju.

Ne. Ne gre za fake news. Ne gre za nekaj, kar se dogaja nekje drugje. Gre za zgodbo, ki danes kroži po Facebooku in pokaže, za kaj se lahko Facebook Live uporablja.

Tega me je strah. Namreč, da se bo začelo dogajati vse več takšnih in podobnih stvari na Facebooku. Live reality šovi, ki pa ne bodo zanimivi, če ne bo krvi. Tudi posnetek mučenja je še vedno na Facebooku, ker ga uporabnik, ki je očitno v pridržanju ne more izbrisati. Pomaga lahko le, da bi ga vsi prijavljali in bi ga Facebook odstranil, ker video vsebuje preveč krvi in nasilja.

Žalostno je, da živimo v takšnem svetu. Še bolj žalostno je, da kdo snema takšno dejanje. Ampak to očitno postaja naša realnost – Facebook Live Reality…

Video ima trenutno 39,715 ogledov – sedaj, ko so ga odkrili mediji, pa bo doživel bliskovito rast ogledov.. Smešno je, da lahko na Facebooku objavite takšen video in se ne zgodi nič. Če poskusite objaviti fotografijo gole prsi, ali pa kaj podobnega, pa bo vaša fotografija takoj odstranjena..