Ko komentarji povedo veliko o stanju v državi, njenih prebivalcih in komentatorjih

Pred par dnevi je Slovenijo pretresel Facebook Live video mučenja in umora, ki je bil na Facebooku prisoten še več kot 13 ur. Zgodba je bila dokaj podobna zgodbi o deklici iz Jesenic, vendar so mediji v tem primeru odreagirali precej drugače. Predvsem pa precej drugače kot v primeru ravnatelja iz Maribora. Vendar, ko sem bral komentarje pod fotografijami enega izmed akterjev v tem brutalnem mučenju, sem se zgrozil. Česa vsega smo sposobni ljudje v zavetju navidezne anonimnosti in družbenih omrežij!

Spodaj je par komentarjev, ki so mi dali misliti. V čem se ti komentatorji razlikujejo od teh dveh, ki sta z udarci potolkla kolega in ga pustila, da je podlegel? Bi ostalo zgolj pri zapisanem, ker smo v varnem zavetju spleta vsi najbolj pogumni? Ali s svojimi “pravičniškimi” komentarji, kjer zapišemo, kaj vse bi počeli s krivcema in to opišemo zelo podrobno, pokažemo svojo pravo nrav?

Večkrat sem že napisal in bom še enkrat. Strah me je živeti med takšnimi ljudmi, ki bi vedno vzeli pravico v svoje roke in reševali situacijo na način, kot ga spodaj opisujejo. Zanima me, koliko sovraštva je v teh ljudeh in česa vsega so sposobni. V bistvu me je strah teh ljudi. Ker kdor razmišlja o tem, kako bi ubil sočloveka…

 • ki te je en posnetek ko traja 20 min bajeal pa ce ma ker? mater jima jebem u šupaaaak take je treba samo mučit prste jim je treba bek posipatt skislino bi ju polival mamu jima jebeeeem grdooo!!!!!
 • Zdaj ti jo jebe cela Slovenija. Tebe bojo pa pedri v restu nažigali in ti rit parali.CRKNI PRASEC.
 • Jebem ti majku bolesnu rado bi te psima dao fujjj smrade ruzni
 • dragi moj aleš baba ti je tako grda da jo nebi pipnil niti z tvojim kurcom nepa da bi jo andrj hotel! ti gnida sprefukana
 • pička ti materna proklet cigan….šmrkovc mozoljast…jebo bi ti mater i sestru i pićku i svu tvoju rodbinu….imam prijatelje na Dobu in že vedo zate……kupi si dosti vazelina peder jedan!!!!!
 • tak človek na tem planetu nima kaj iskat!!!! in brez debate lepo prosim, ker če, deratiziramo, potem dejmo tudi odstranjevat!!!!!
 • pička ti matrna……jebem ti mater….gnoj kr pejdi na dob pa ti garantiram da boš pofunan v rit jst ti bom uštimav ker je tam veliko mojih ljudi oblubim hahaha….a kaj se tiče tvoje lepe pnce ti pa povem da bo pristala pri ciganih v žabjaku jebat ču ti mater mali ti neveš kaj so cigani pa da vidimo kako ti mama živi bomo jo obiskali mi malo.
 • Smrad smrdljivi..crkn..svinja ena!!upam da te bojo guzili pa maltretirali da ne boš vedu kje si doma!!đubre eno,sram me je da sem slovenka.mrš gnoj!!ima boga!!!!!!!!!
 • Pa se zal ni prascu za to kar je naredu…mrs smrad…upam da ga fajn nabijejo v restu…mirno ziher ne bo nikol vec spal …svinja grda …
 • za steno pa ubit

Si res kdo želi imeti takšne sosede? Kolege? Prijatelje? Ali mora res nasilje vedno znova roditi nasilje? Ali takšni komentarji karkoli spremenijo? Ali pa to zgolj pomeni, da si določeni ljudje dajo duška, pa vendar v resnici ne bi upali spregovoriti niti besede?

V bistvu se ne odgovarjam z odgovori, se pa zavedam, da če človek pomisli, kaj vse bi storil nekomu – je precej bližje temu, da bi to res storil, kot pa tisti, ki ne razmišlja o tem. In ja, žalosten sem, ker živim v družbi, ki je vse prej kot civilizirana…

 1. Kako lahko sploh primerjas umor s prostovoljnim seksom dveh polnoletnih ljudi? Slednje ste mediji pograbili za lastno naslajanje infilanje novic. Za tako ogaben umor si pa fanta ne zaslužita več v življenju prosto hodit po cesti.

  In sedaj moraliziras nad komentarji? #wtf

Komentarji so zaprti.