Tudi Planet TV bi se pridružil Pop TVju in Kanalu A, ki sta od kabelskih operaterjev zahtevala nadomestilo za predvajanje njunih programov v njihovih shemah. Seveda je poslovno priložnost “zavohal” tudi Planet TV in za izhodiščna pogajanja postavil celo 0,8 eura za prvo leto in 1,6 eura za naslednja leta. To nadomestilo bomo itak pokrili naročniki, tako da ni panike…

Če je kdo pričakoval karkoli drugega, se je pošteno motil. Seveda se je Planet TV priključil ostalima dvema, ki sta izkoristila priložnost, predvsem pa možnost, da prideta do dodatnega vira prihodkov. Ker Planet TV ne posluje najboljše, je tole odlična rešitev s katero bi pridobil sredstva, ki jih sicer ne more ustvariti na trgu.

Sam sem pričakoval to potezo in priznam, da sem presenečen, da je trajalo tako dolgo časa, da je prišlo do tega. Ker se je snežena kepa začela kotaliti, sedaj pričakujem, da bo vsaka lokalna televizija zahtevala plačevanje njihovega programa v programskih shemah operaterjev. VTV, ETV, Golica,…. Karkoli vam pride na pamet in kar ne gledate bo s tem dobilo možnost, da zahteva določen znesek.

Operaterji bodo seveda vse skupaj prenesli na končnega potrošnika, ki bo posledično plačeval zelo visok znesek za TV programsko shemo pri svojem operaterju. Ker lahko. In ker je nekdo to naredil in ni nihče skočil v zrak.

Ali pa se bodo mogoče sedaj operaterji uprli in rekli NE izsiljevanju? Dvomim, kajti očitno nimajo jajc, sicer bi to storili že v primeru Pro Plusa. Na drugi strani pa bomo tudi gledalci TV programov povsem tiho in samo kimali, ko bomo dobili višje položnice. Takle mamo!