Janez Janša / se kdo spomni kakega zmagovalca iz Ljubljane?

Janez Janša je imel slab teden na Twitterju. Najprej je obtožil ministra Gorana Klemenčiča, da je alkoholiziran. Če se spomnimo, to je bil njegov način diskreditacije tudi že v preteklosti – Katarina Kresal naj bi po njegovem snifala koko – vendar se je vedno izkazalo da gre za #fakenews in da zgolj in samo njegov podmladek snifa koko in se pri tem tudi snema. Vendar je imel včeraj še boljso eskapado, ki pa je bila kapitalna neumnost.

Janez Janša je včeraj objavil tvit, s katerim je želel zopet deliti Slovenijo in pokazal svoje poznavanje smučarskega športa – oz. bolj nepoznavanje. Namreč, če bi imel kaj pojma o smučarjih, potem se mu to ne bi zapisalo:

Bravo Ilka, bravo Boštjan. Smučarija je res nacionalni šport Slovencev. Se kdo spomni kakega zmagovalca iz Ljubljane?

Da, dragi Janez Janša! Ne boš verjel, ampak obstaja kup vrhunskih smučarjev iz preteklosti, ki so bili prejemniki zlatih medalj na velikih tekmovanjih. Ena oseba je bila celo na njegovi listi za volitve pred leti..

  • Mateja Svet, rojena 16. avgusta 1968 v Ljubljani / 7 zmag v svetovnem pokalu
  • Urška Hrovat, rojena 18. februarja 1974 v Ljubljani / 5. zmag v svetovnem pokalu
  • Rok Petrovič, rojen 5. februarja 1966 v Ljubljani / 5. zmag v svetovnem pokalu
  • Veronika Šarec, rojena 8. maja 1968 v Ljubljani / 1. zmaga v svetovnem pokalu
  • Mojca Suhadolc, rojena 7. januarja 1975 v Ljubljani / 1. zmaga v svetovnem pokalu
  • Matjaž Vrhovnik, rojen 6. maja 1972 v Ljubljani / 1. zmaga v svetovnem pokalu

Ampak je nepomembno. #fakenews so način komuniciranja. In zanimivo je brati odzive na njegov tvit – ko mu njegovi privrženci aplaudirajo, medtem ko mu marsikdo poskuša tudi razložiti njegovo zablodo. Seveda komentatorji takoj vključijo Janeza Kocijančiča, Zorana Jankovića in vse ostale, ki so jim v napoto…

Še en dokaz, kako preprost je manipulirati z javnostjo in kako preprosto je podtikanje v Sloveniji. Se bo Janez Janša opravičil za tole neumnost? Ne. Itak!

  1. Biti Janez Janša. To bi bil film. Čista lobotomija.
    Me zanima, če še vedno tvita in piše svoja sranja na Applovih napravah, glede na to, da jabolčno podjetje vodi homoseksualec in je vedno odkrito zagovarjalo pravice vseh, ki jih Janez in Donald do dna svojih črnih duš prezirata.

  2. Noja. Morda je pa samo hotel spodbuditi sorohake, da bi tačeli naštevati? Saj ni rekel “sami štajerci, iz Ljublhane pa nobenega…”

Komentarji so zaprti.