Marsikaj sem že videl na družbenih omrežjih, vendar tega, kar so storili v podjetju Nigrad zaenkrat še ne. Nigrad je namreč na svoji Facebook strani objavil poziv zaposlenim, ki še niso prevzeli odpovedi pogodbe o zaposlitvi, da naj to storijo, saj jih bo v nasprotnem primeru obiskal detektiv. Preko Facebooka! Jebeš to, da so ljudje ostali brez službe. Jebeš to, da gre za osebno stisko.

Saj ni res, pa je, bi bil lahko naslov te objav. Namreč početje podjetja Nigrad pokaže odnos, ki ga imajo očitno s svojimi zaposlenimi. To, da je takšen odnos povsem mimosunjen, ne bom omenjal. Tudi tega, da se mi zdi to poniževanje. Predvsem pa se mi zdi tole primer, ki bi nam moral dati misliti – bomo v prihodnosti dobivali odpovedi kar preko Facebooka in Twitterja?

Predvidevam, da se “community manager” ne zaveda, da so ljudje, ki so izgubili službo v zelo nezavidljivem položajo. Mogoče ne ve, kaj je to empatija in takšna objava je vse prej kot dobrodošla. Nigrad ima namreč naslove zaposlenih in bi lahko to storil na kakšen drug način, kot pa z direktno grožnjo – in da bi bila mera polna zraven grozijo še z detektivom in njegovim SMSom?

Smo res padli tako globoko, da je to naša prihodnost? Da nam bodo odpovedi pogodb o zaposlitvi vročali detektivi in obvestila o njih bomo dobili preko Facebooka?? Je mogoče CM Nigrada že odletel?

Pozivamo zaposlene, ki jim še ni bila vročena odpoved pogodbe o zaposlitvi, da na sedežu družbe prevzamejo odpovedi proti podpisu prevzema. V kolikor so odsotni z dela, lahko odpovedi prevzamejo na svojem stalnem prebivališču. Za vročitev odpovedi je pooblaščen detektiv B. G., ki bo vsakemu zaposlenemu odpoved osebno vročil. Nekateri ste že prejeli klic, kamor ga lahko pokličete in se dogovorite za termin osebne vročitve oz. sporočilo SMS, kot je prikazano spodaj.