Pred časom je stranka SDS prišla na dan z idejo, da bi uvedli obvezno testiranje poslancev in funkcionarjev na droge. Ideja sploh ni slaba, še posebej, ko so na dan prišli posnetki SDS podmladka, ki je “vlekel lajne”. Glede na to, da imamo v Sloveniji 51. člen Zakona o varnosti in zdravju pri delu /ZVZD-1/ (vir), ki govori o tem, da delavec ne sme biti na delovnem mestu pod vplivom alkohola, drog ali drugih prepovedanih substanc, podpiram idejo – kljub temu, da je povsem in samo PR stunt.

Na zadnjih volitvah smo dobili novo vlado. Dobili smo nove ljudi v parlament. Človek bi pričakoval spremembe, pa vendar se to ni zgodilo. Vedno znova imam občutek, da ljudje, ki pridejo na oblast – pijani od oblasti izgubijo stik z realnostjo in pozabijo na vse obljube.

Nisem za populistične poteze, pa vendar mi je ideja SDS precej blizu. Zavedam se, da že precej podjetij v Sloveniji počne podobno – na Krki imajo letna testiranja na droge in zakaj ne bi imeli takšne procedure tudi za vse v parlamentu – v končni fazi si verjetno želimo, da so ljudje prištevni, ko odločajo o naši usodi.

Če “je ulica” pred leti to zahtevala od Katarine Kresal, potem bi lahko sedaj “ulica to zahtevala” tudi od vseh ostalih. In ja, jaz sem za javno objavo podatkov o tem, kaj je bilo najdeno v laseh (nohtih) poslancev in funkcionarjev, ki opravljajo pomembne gospodarske ali politične naloge! Jebeš pravico do zasebnosti – ko se enkrat človek odloči, da bo živel od “političnega prostituiranja” potem naj to sprejme v zakup!

Kakšni bi bili rezultati testiranja poslancev in funkcionarjev na droge?

Predvidevam, da bi bili presenečeni. No, mogoče bi pri kakšnem poslancu ugotovili, da za njegove izjave ni kriva droga, ali alkohol, ampak je on preprosto tak. Po drugi strani pa bi bili verjetno presenečeni nad marsikom, ki ne daje takšnega vtisa. Pa saj so tudi poslanci ljudje, mar ne? In imajo svoje dobre in slabe trenutke. In se ga napijjo, skadijo joint, ali “potegnejo lajno”.

Ja, zanima me, katera stranka bi izstopala iz povprečja in koliko poslancev bi iskalo pravico na EU sodišču. Vsekakor bi bilo zanimivo in vsekakor bi bili davkoplačevalci na drugi strani presenečeni nad rezultati testiranj!