Ideja za izlet / slap Rabac / Labin

Po slapu Sopot, sem pot nadaljeval v smeri Rabca. Pred časom sem na Facebooku (hvala Tomaž Bergoč) opazil fotografije slapa, ki leži v bližini Rabca. Glede na to, da mi je ta del Istre precej dobro poznan, sem bil rahlo presenečen in sem se tokrat odločil, da poiščem slap, ki se nahaja na pešpoti med Labinom in Rabcem.

Ko se z avtom pripeljete v Rabac, zgolj sledite tablam za avtokamp Oliva (če se ne motim). Ko boste zagledali nogometno igrišče parkirajte avto in potem vas označene table vodijo po pešpoti od Rabca do Labina. Pot je dolga okoli 5 kilometrov, vendar se sam slap nahaja že precej na začetku poti.

Po par sto metrih hoje po gozdu, se bo pred vami odprl pogled na majhen slap. Verjetno mora biti tole odlična točka poleti, ker se slap nahaja v gozdu in je voda precej mrzla. Sicer sem želel splezati na vrh slapu, vendar sem se odločil, da bom te akrobacije prihranil za naslednjič.

Tokrat sem si zgolj ogledal destinacijo in tolmun pod slapom je bil tako čudovit, da se bom definitivno sem vrnil poleti in preveril, če voda primerna za kopanje!

Moj YouTube kanal – https://www.youtube.com/ronikordis