Matej Špehar zbira sredstva za Beer Bulli na Adrifund

Matej Špehar je zanimiva oseba. Sam ga poznam že vrsto let in kljub temu, da se nisem vedno strinjal z njegovimi metodami dela, mi je všeč njegov entuziazem, predvsem pa volja premikanja stvari. Njegov projekt, ki traja že kakšno leto in mi je zanimiv z več vidikov, je Beer Bulli. Kako kultni kombi iz leta 1961, ki je zadnjih 30 let ležal zapuščen v rečni strugi, vrniti nazaj na cesto – zato zbira sredstva na platformi Adrifund in vsak lahko prispeva po svojih močeh.

Mateja pozna zelo zelo veliko ljudi – ni šment, da ga ne bi, saj je bil radijski voditelj, kasneje pa se je podal v svet internetov in postal Facebook guru, ki je fural cel kup Facebook strani, organiziral delavnice, predvsem pa se trudil na tem področju, da smo tudi Slovenci razumeli Facebook in vse njegove storitve.

Ko sem prvič slišal za njegovo obsesijo z legendarnim VW T1 aka “hippie van”, sem bil prepričan, da gre za trenutno muho. Vendar sem se motil. Dejansko se je lotil projekta reševanja kombija, ki je ležal v reki Rižani in potem začel z udejanjanjem svojega cilja preko različnih komunikacijskih kanalov. In to mu je šlo zelo dobro, saj so bili odzivi na njegovo idejo zelo pozitivni in sam sem bil presenečen, ko sem odkril, da ljudje dejansko želijo pomagati pri tem projektu.

Ker je restavriranje takšnega kombija velik zalogaj – sploh, ker si Matej želi narediti posebno vozilo – Beer Bulli, ki bo potujoča “pivnica”, se je za pomoč obrnil na vse, ki lahko pomagajo. In sedaj, 10 dni pred koncem zbiranja sredstev na Adrifundu je že pri znesku €12.354, kar pomni, da mu manjka 2646 eurov, ki jih mora zbrati do uspešnega konca akcije.

Ali mu bo uspelo? Seveda mu bo! In Beer Bulli bo razveseljeval obiskovalce beer & food dogodkov, prav tako pa najemnike za  zabave in poslovne dogodke!