Nov dan in nov dokaz, da se je določenim ljudem v Sloveniji povsem odpeljalo. Zavod za gozdove je namreč ugotovil, da motoristi in tekači ponoči preveč vznemirjajo divjad, zato predlagajo, naj se gibanje v gozdu omeji na eno uro pred sončnim vzhodom in uro po zahodu. Da, prav ste prebrali.

Vendar to še ni vse. Namreč “raziskovalci” Zavoda so ugotovili, da se med eno in peto zjutraj zelo pogosto vozijo ljudje z motorji in motornimi sanmi po gozdovih! To naj bi bil vzrok, da jeleni uničujejo mlado drevje.

Jeba, mar ne! Boge živali, ki ne morejo spati. Sicer nikjer nisem zasledil podatka o tem, kje naj bi se to dogajalo, ampak v mojih krajih ni nobenega divjanja po gozdu ponoči, še manj pa vožnje z motornimi sanmi.

Ampak jih povsem razumem. Z nečim se morajo ukvarjati v službenem času in najti morajo stvari, ki jih je treba spremeniti. Če se tem ljudem res gre za živali, kot bi bilo lahko razvidno, potem me zanima, zakaj se ne zavzemajo za živali, ki umirajo na žilet ograji na naši meji in kjer obstaja cel kup dokaznega materiala za to?! Ne. To ni pomembno, pomembno je, da se spravi rekreativce iz gozda.

Pred par leti so začeli “iztrebljati” gorske kolesarje, sedaj se bodo očitno lotili tudi tekačev in nočnih sprehajalcev – ker lučke motijo spanje živali. Luna in podobne stvari bodo naslednja stvar na spisku, ki jo bodo prepovedali, kajne? Da bi bilo vse skupaj še bolj bizarno, pa temu predlogu pritrjujejo tudi lovci.

Ko sem res že mislil, da me nič več po Milojki ne more presenetiti… Ja, najboljše je, da se dovoli vstop v gozd samo s plačano vstopnico – razpis koncesij in te fore in vsakega, ki bo ponoči šel v gozd na rekreacijo, se lahko ustreli na licu mesta – naj dobijo ta pooblastila lovci (da ne bodo samo mestni redarji postali novodobni šerifi).

Volk sit, koza cela, živali na žilet ograji mrtve in nihče si ne dela problemov s tem!