Včeraj je v Škofji Loki potekal ustanovni kongres stranke Aleša Primca – Glas za otroke in družine. Že sama okrajšava imena stranke GOD je “pathetic in prikaže, kdo jim lahko pomaga v Sloveniji – ker očitno nihče drug več ne verjame v njihovo poslanstvo – po domače – vseeno jim je za otroke, če to niso krščanski in “naši”. No, na ustanovitveni konvenciji se je zbralo malo število ljudi – manj kot 200, kar mi vrača zaupanje v Slovence.

Še bolj zanimivo pa je dejstvo, da je Škofjo Loko včeraj stresel zvečer stresel rahel potres, kar pomeni, da tudi BOG ni zadovoljen s tem svetohlinstvom Aleša Primca.

Zabeležili potres magnitude 1,0 v bližini Škofje Loke, 17 km severozahodno od Ljubljane.Po prvih podatkih so potres čutili posamezni prebivalci Reteč, Godešiča in Medvod. Ocenjujemo, da intenziteta (učinki) potresa ni presegla III. stopnje po evropski potresni lestvici (EMS-98) (vir)

Včeraj je bil materinski dan. Glede na to, da je sovpadala ustanovitev stranke s tem praznikom, se mi zastavlja preprosto vprašanje – ali so ostala dekleta in ženske, ki nimajo otrok (iz takšnih in drugačnih razlogov) že avtomatsko ožigosana s strani stranke GOD? Niso dovolj Slovenke, ker nimajo otroke?

Stranka GOD ima 38 deklaracijskih točk, ki temeljijo na spoštovanju materinstva in očetovstva, slovenske kulture, dela, nedeljskega počitka in krščanstva.

To je to. Vse jasno. Njihova izhodišča so jasna. Primerna 21. stoletju. No, mogoče so hoteli napisati, da se bo z njimi Slovnija vrnila v 16. stoletje, ampak to so nepomembni detajli. Glede na njihovo zastavljeno strategijo – ki smo jo spoznali že pri družinskem referendumu, kjer so nabirali točke s poceni populizmom. Niti najmanj ne dvomim, da ne bodo tudi sedaj, ko so zakorakali v politiko.

Aha. Še moja stava – na volitvah bodo prišli v parlament (1 mesto), vendar jih javnost ne bo vzela resno, ker so potrošili že ves arzenal in so zgolj in samo še predvidljivi.