Diskobajagi – audio-visual extravaganza on steroids. Že drugo leto na festivalu SOF in že drugo leto sta poskrbela, da sem se naslednje jutro zbudil povsem polomljen! Ja, preplesal / preskakal sem celo noč na njuno miksanje glasbe in videa in užival v vsakem komadu posebej. Preko 15.000 korakov v enem večeru, kar je posledica plesa ni niti tako zanemarljivo, kajne?

Diskobajagi is audio-visual crew established in 2008. Diskobajagi live performance is an interesting approach to DJ-ing nad VJ-ing, mixing music and video, cutting and slicing through music videos, documentaries, movies, commercials and creating unexpected mash-up combinations. (vir)

Aha. Kaj bi rad povedal. Če bi vam moral danes priporočati glasbo, bi vam priporočal njuno produkcijo. Če nič drugega, da vsaj deloma začutite zakaj sem celo noč preskakal in si nisem mogel niti odvezati čevljev, ko sem proti jutru prišel v hotelsko sobo.

Na žalost na spletu ne obstajajo njune nove predelave komadov oz. miksi, vendar je tudi iz spodnjih že dokaj jasno, za kaj se gre in kakšen “vibe” imata. Odlično!