Čudovit sončen dan. Zadnji dan mojega druženja z brezzrcalnim Canon EOS M3 fotoaparatom. Glede na to, da sem si zadal nalogo, da z njim posname en video za YouTube, je bila odločitev preprosta – grem tja, kamor dnevno roma množica ljudi. Na Šmarno goro in vse skupaj bom posnel s EOS M3-jem.

Kljub temu, da se mi je zdela ideja dokaj preprosta, pa temu ni bilo tako. Če sam sebe snemaš je vse skupaj precej bolj smešno in na trenutke bizarno – ko hodiš in govoriš v aparat in te ljudje začudeno gledajo. Ko nastaviš aparat, da bi posnel, kako greš mimo in ugotoviš, da je mimoidoči skoraj odnesel aparat. In še bi lahko našteval, kaj vse se je dogajalo na 25 minutnem vzponu na Šmarno goro.

Vendar sem dosegel cilj, predvsem pa sem uspel posneti video in ga tudi objaviti na YouTubeu.

Aha. In kaj si mislim o Canon EOS M3? Z eno besedo – navdušen! Njegova teža, izmenljivi objektivi, predvsem pa odlične fotografije tudi pri slabših svetlobnih pogojih – vse skupaj za manj kot 500 eurov so definitivno veliki plusi. Kljub temu, da sem prebral kup “recenzij” fotoaparata, sam nisem našel slabosti. Niti avtomatsko ostrenje, ki naj bi bil problem na začetku – sedaj so tudi to uredili.

Kot sem že v prvem zapisu omenil – všeč mi je, da je možno upravljati EOS M3 s pomočjo pametnega telefona in na ta način prenašati fotografije, kar pride izredo prav vsem Instagram fotografom, ki si vseeno želijo malce več, kot pa jim ponujajo leče v njihovih pametnih telefonih.

Moj YouTube kanal – https://www.youtube.com/ronikordis

Škoda, ker se je zaključilo testno obdobje s EOS M3 in se sedaj vračam nazaj na GoPro!