V teh dneh na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani poteka tattoo konvencija, ki združuje mojstre in mojstrice tetoviranja / pirsanja v Sloveniji in bližnji okolici. Glede na to, da so tetovaže v zadnjih letih vse večji trend je tattoo konvencija “show off” za tetovatorje, kot tudi tiste, ki jim telo krasijo tetovaže.

Kaj ponuja tattoo konvencija? Možnost ogleda različnih tetovatorjev pri svojem delu, kar se mi zdi dokaj pomembno, ko iščeš nekoga, ki ti bo za vekomaj “oznamčil” telo. Glede na to, da se tehnike med seboj razlikujejo je tudi primerjava tetovatorjev precej nespametno delo. Trendi, ki so zadnja leta v modi so dobro zastopani: “watercolor” tatuji so “must”, prav tako realistični tatuji, ko točno ne več ali je odtis fotografije, ali resničen tatu, kot tudi “tribal” in vse ostalo.

Spremljevalni program? Izbor pinup girl, živa glasba, poslikave teles… In tudi tekmovanje tetovatorjev..

Vredno 10 eurov? Da. Sploh, ko se nekdo odloča, da bi za večno “oznamčil” svoje telo – v tem primeru je precej pomemben pogovor z tetovatorjem, predvsem pa zaupanje njegovim rokam in izdelkom, ki jih je že ustvaril. In če je bilo pred leti na takšnih konvencijah le par tetovatorjev, pa je v zadnjem času precej drugačna situacija na tem področju..

Naročite se na moj YouTube kanal – https://www.youtube.com/ronikordis