Andrej Težak Tešky, in Ceh za smeh, specialist za alternativno komedijo, bosta med 11. in 20. majem izvedla športno-zabavni projekt #StandUpMaratonec. Tešky bo v 10 dneh pretekel 500 km in obiskal 30 slovenskih mest, v vsakem pa bo s svojimi kolegi nasmejal občinstvo s stand-up nastopom.

Namen projekta je na nov način predstaviti stand-up komedijo z dobrodelno noto, saj bo celoten izkupiček ultraizziva #StandUpMaratonec namenjen projeku Botrstvo.

#StandUpMaratonec se bo začel 11. 5. ob 17h v mariborskem klubu Satchmo, končal pa 20. 5. zvečer v ljubljanskem klubu smeha 10ka oz. na vrtu pri Gajotu.

Vmes pa bo pretekel in nasmejal Štajersko (Celje, Sl. Konjice, Sl. Bistrica …), Zasavje (Trbovlje, Hrastnik, Zagorje, Litija), Dolenjsko (Novo mesto, Kočevje, Ribnica, Trebnje, Grosuplje), Notranjsko (Cerknica, Logatec, Vrhnika, Borovnica) in Gorenjsko (Kranj, Škofja Loka, Medvode, Kamnik, Domžale).

Ljubitelji teka se lahko Teškyju pri projektu #StandUpMaratonec na poti pridružite kot zajčki, na nastopih komikov pa s prispevki v klobuk in donacijami za Botrstvo.

Več o projektu na:

Kapo dol Tešky!