Sinonim za Toskano je tudi Siena. Meni osebno eno izmed lepših mest v Toskani v kategoriji večjih mest. Sicer preveč obljudeno in s premalo duše, ker je vse preveč turistov na ulicah. V Sieni si lahko ogledate kup zanimivih stvari: Siena Cathedral, Piazza del Campo (kjer potekajo konjske dirke Il Palio), Torre del Mangia, Palazzo Publico, Fortezza Medicea.. In če se na ulicah Siene malce izgubite, boste odkrili tudi pravo Sieno, tisto, ki je skrita pred turisti.

Siena sodi pod okrilje Unescove dediščine. Malce več kot 50.000 prebivalcem se dnevno pridružijo številni turisti, ki odkrivajo Toskano, ali pa so prišli samo na izlet do Siene. V času konjskih dirk Il Palio je Siena nabita in težko se je premikati po njej. Tudi v času 1. maja je bilo precej podobno, saj so bile ulice polne, lokali pa tako zasedeni, da si moral čakati na mizo.

Tisti najbolj pogumni lahko splezajo na vrh Torre del Mangia in imajo tako celoten razgled nad Piazzo del Campo, ki je središče Siene in v poletnih časih priljubljeno “počivališče” za turiste. Malce višje leži Siena Cathedral, ki je bila zgrajena okoli leta 1215 in je čudovito ohranjena. Za vstop boste morali plačati vstopnino, vendar je vredna ogleda.

Sicer pa, če ste v Sieni, morate preizkusiti njihovo kulinariko – vendar za vegana postane to precej velik problem, kajti vsa hrana v Italiji je pripravljena na maslu, ali pa z veliko smetane, ali jajc. Tako, da sem bil tokrat prikrajšan za njihove pašte, predvsem pa za okuse Toskane, ki so na krožniku še posebej okusni.

Naročite se na moj YouTube kanal – https://www.youtube.com/ronikordis