Mobilni operater HoT / Hofer telekom / HoT ponudba

Slovenija bo od jutri bogatejša za novega mobilnega operaterja. Na naš trg vstopa HoT – Hofer telekom, ki ponuja najugodnejše cene svojim uporabnikom. In ponujajo tudi garancijo – ne bodo višali cen. Prav tako pa bo vse poslovanje omogočeno digitalno – tudi digitalni podpis, kar pomeni, da uporabnikom ne bo potrebno iskati poslovalnic in čakati v vrstah.

Zakaj HoT in kako je drugačen od ostalih?

Definitivno je drugačen po cenah. Namreč, paket HoT Maxi ponuja 3000 minut, 3000 smsov in 20GB prenosa podatkov v Sloveniji, od tega 2,13GB v državah EU.

Definitivno je drugačen po načinu poslovanja. SIM kartice bodo uporabniki lahko kupili v Hofer trgovinah (1,99 EUR), vendar bodo lahko vse ostalo poslovanje uredili digitalno – preko aplikacije Moj HoT, ali spletnega mesta hot.si – ja, domena je malce “čudna”.

Kakšni so HoT paketi?

V osnovi imajo paketi vključeno hitrost prenosa podatkov 20/5 Mbit/s, dodatna možnost pa vključuje povečanje hitrosti prenosa podatkov z opcijo LTE+, ki za 2 EUR/mesec omogoča 50/10 Mbit/s.

  • Osnovna tarifa »HoT Start«, omogoča plačevanje po porabi po enotni ceni za klice, sporočila in prenos podatkov v Sloveniji ter drugih državah EU (0,039 EUR za minuto, SMS ali MB prenosa podatkov)
  • Paket »HoT MINI« velja 30 dni, cena 6,99 EUR in vključuje 1000 minut, 1000 SMS-ov in 1 GB prenosa podatkov v Sloveniji ter gostovanju v drugih državah EU
  • Paket »HoT MAXI« velja 30 dni, cena 9,99 EUR in vključuje 3000 minut in 3000 SMS-ov v Sloveniji ter drugih državah EU in 20 GB prenosa podatkov v Sloveniji, od tega 2,13 GB v gostovanju v državah EU
  • Paket »HoT EXTRA« velja 30 dni, cena 14,99 EUR in vključuje 3000 minut in 3000 SMS-ov v Sloveniji ter drugih državah EU in 50 GB prenosa podatkov v Sloveniji, od tega 3,19 GB v gostovanju v državah EU.

Hmm. Zanimive cene, kajne? Sploh v primerjavi s ponudbo, ki je sedaj na trgu. Glede na to, da zatrjujejo, da ne gredo v dumping, me zanimajo odzivi konkurence, ki jim bomo verjetno kmalu priča. Predvsem pa je pomembno, da je Ventocom (MVNE) v tem primeru podjetje, ki taisto povezavo s Hoferjem omogoča že v Avstriji, podjetje ki ima izkušnje in ne gre zgolj še za en poskus priti na trg brez jasne strategije delovanja in brez poznavanja trga.

Glede na to, da je infrastruktura enaka, kot v Avstriji, gostujejo pa pri mobilnem operaterju A1, bo tole precej disruptivni model, na katerega se bodo morali odzvati tudi ostali igralci na trgu.

Aha. Hofer bo imel tudi določene mobitele v svoji ponudbi, ki bodo bazirali na njihovem izboru, vendar ne bo omogočal vezave, kot smo navajeni sicer.