A1 / 00386 in +386 je isto / napačen je bil dopis

V petek je na družbenih omrežjih veliko pozornosti prejel dopis A1 (ex Simobila), kjer je ogorčena uporabnica opazila, da so ji SMS na številko, ki se začne z 00386 zaračunali kot SMS poslan v tujino. Ker je na to opozorila tudi A1 je dobila dopis, ki je potrdil, da je bila napaka na njeni strani. Pa vendar ni res, saj je bil napačen dopis in je povsem vseeno, kako imate zapisano številko v vašem telefonskem imeniku!

Tudi sam sem bil presenečen, ko sem videl dopis A1 in sem se za trenutek sam zdrznil v čem bi bil lahko problem. Namreč, 00386 ali +386 je povsem isto, gre le za drugačen zapis. In če bi zaradi tega zaračunavali drugačne tarife za poslane SMSe, bi bilo verjetno v Sloveniji precej vroče krvi, saj si ljudje shranijo številko, ko jih kdo pokliče – in verjetno nisem edini, ki ima številke shranjene v mednarodni obliki – to je 00386.

A1 se je opravičil za nastalo situacijo in tudi za napačen dopis, prav tako pa tudi Dejan Turk, ki se je sam opravičil dotični osebi, ki je A1 opozorila na to.