Revija Reporter ima tokrat na naslovnici pevca Thompsona, ki zadnje čase buri duhove z napovedjo koncerta v Sloveniji, saj mu marsikatere druge države zaradi odkritega spogledovanja z ustaštvom prepovedujejo koncerte.

Vendar ne pri nas. Pri nas je nacionalka naredila intervju z njim in Reporter ga je dal na naslovnico. Ker domoljub. Ker očitno se selo močno dela na spremembi zgodovine – vsaj po vsem dogajanju okoli zgodovinskih dogodkov v Sloveniji in zraven morata svojo “štango” prisloniti tudi Reporter in nacionalka.

Za dom spremni je pozdrav, ki so ga v času druge svetovne vojne uporabljali Ustaši. Ta pozdrav je pogosto slišati pred ali na njegovih koncertih, kjer obiskovalci nosijo ustaške in nacistične simbole. Mogoče lahko on trdi, da ni nič od zgoraj omenjenega, vendar njegove pesmi, ki jih prepeva na koncertih govorijo drugačno zgodbo:

»Jasenovac i Gradiška Stara, to je kuća Maksovih mesara. U Čapljini klaonica bila, puno Srba Neretva nosila. Sjajna zvijezdo iznad Metkovića, pozdravi nam Antu Pavelića«

In takšnim osebam se namenja prostor na nacionalki in dovoli koncerte v Sloveniji.

Desnica. Vnaprej. Partizanske pesmi so nekaj drugega, da boste lahko vnaprek doumeli in razumeli..