Ko bom velik, bom hodil na dopust v Villo Ariston v Opatiji. Na to sem pomislil, ko smo se v sklopu podelitve nagrad Zlatna penkala (kjer sem dobil Grand Prix) obiskali hotel in restavracijo Villa Ariston v Opatiji. Hotel, ki sem ga že velikokrat opazoval, ko sem se sprehajal po obalni poti med Opatijo in Ičili, ker ima čudovito lokacijo (pred Ičiči) in ki je resnično lepo urejen.

Hotel in restavracija Villa Ariston ima zanimivo zgodovino. Med drugimi znanimi gosti so gostili tudi Habsburško družino, JFKja in Marilyn Monroe (takšne so urbane legende) in tudi Coco Chanel, da o vseh kraljevskih družinah niti ne govorim.

Gostom primerna je tudi urejenost samega hotela, ki me je, kljub temu, da nisem ljubitelj starinskosti, navdušil, saj je vsega ravno prav in ni ničesar veliko preveč. Villa Ariston je prvič omenjena v letu 1890, kasneje postane lastnica vile baronica Hedwiga von Haas Teichen iz Dunaja in leta 1908 se je obnove vile lotil Oswald Mees. Med leti 1915 in 1924 pa je vilo restavriral dunajsko-opatijski arhitekt Carl Seidl in ji dal še današnji izgled.

Villa Ariston ima svoj bazen in čudovit vrt. Ima svojo zasebno plažo in ima tudi izvrstno restavracijo, ki jo priporočam vsem, ki uživajo v odlični in malce drugačni morski hrani, ki je pripravljena z občutek in kjer vina za zraven svetuje hišni sommelier.

Glede na to, da se jaz prehranjujem vegansko, sem bil prepričan, da bo kaj težav s tem. Vendar jim je bilo vse jasno in moja hrana se je razlikovala od hrane, ki so jo dobili drugi. Okusno, predvsem pa še enkrat dokazano, da ni potrebno veliko kompliciranja pri pripravi hrane, le malce več iznajdljivosti, kot sicer, ko se v vsako hrano doda smetano, ali maslo.