Stanovanjski sklad prodaja nova stanovanja / cena na kvadrat med 2.189 in 3.355 euri

Stanovanjski sklad je včeraj objavil razpis za prodajo 82 novih stanovanj v soseski Zeleni gaj na Brdu (v bistvu gre za 64 stanovanj in 18 vrstnih hiš). Meni se zastavlja dokaj preprosto vprašanje – zakaj hudiča stanovanjski sklad gradi stanovanja, katerih cena na kvadrat je med 2.189 in 3.355 euri???

Da, prav ste prebrali. Cene so enormne – tako bi recimo za 38 kvadratnih metrov veliko stanovanje odšteli 140.000 eurov! Zakaj me motijo cene stanovanj, ki jih prodaja stanovanjski sklad?

Njihovo osnovno poslanstvo je:

Stanovanjski sklad Republike Slovenije, javni sklad deluje v interesu države na področju celotne Slovenije in skladno s svojo poslovno politiko financira spodbuja stanovanjsko gradnjo, prenovo in vzdrževanje stanovanj in stanovanjskih stavb.

Če pogledam cene teh nepremičnin, potem se vprašam, v čem je smisel poslovanja stanovanjskega sklada in gradnje prestižnih stanovanj za trg? Glede na to, da ima stanovanjski sklad politiko, da stanovanj ne gradi več za prodajo, pač pa za najem me cene teh stanovanj presenečajo.

Glede na to, da je na Brdu že sedaj preko 600 stanovanj, me prav zanima, kdo od tistih, ki ima toliko denarja za nakup stanovanja, bo dejansko šel živeti v ta del? Ali pa bodo mogoče prišli na svoj račun tisti, ki množično kupujejo nepremičnine in si ustvarjajo zalogo.