Luxury Hotel Bellevue 5* / Mali Lošinj / fotografije / #CroatiaFullOfLife

Spomin na Mali Lošinj je povezan z otroštvom, ko smo poletja preživljali v prikolici v avtokampu. Mali Lošinj je tudi razlog zakaj smo pred mnogo leti kupili zemljo v Istri in kasneje postavili hiško – zaradi 12 ur in več dolgega čakanja trajekta, ki ni vozil zaradi razmer. Ampak Mali Lošinj je v zadnjih letih doživel razcvet in ostajajo samo še spomini na neko drugo obdobje.

Hotel Bellevue se ponaša s petimi zvezdicami. Leži v zalivu Čikat in kljub temu, da sem spal že v veliko hotelih, me je le ta presenetil – v vseh smislih. Za to investicijo stoji ruski kapital, vendar je hotel zgrajen in urejen estetsko – ni kičast, kot bi si lahko predstavljal, vendar pa je vsak detajl dovršen.

Že sam vhod v ogromen objekt, ki ponuja obiskovalcem vse, kar si zaželijo je impozanten. Barve so skrbno izbrane in zaposleni so prijazni. Dolgi, prostorni hodniki, veliko stekla, predvsem pa povsod zelenje in raznorazni kavči so nekaj, kar opaziš takoj ko vstopiš v hotel.

Hotel ima svojo plažo. Ima svoj SPA center (vrhunski). Ima svoje bazene. Mogoče bi bilo lažje napisati česa ta hotel nima, vendar tega nisem našel! Investitorji so poleg hotela uredili tudi sprehajalno pot ob morju in sedaj bodo zgradili še golf igrišče in podaljšali letališko stezo, da bodo petični turisti iz celega sveta lahko prišli na oddih na Mali Lošinj.

Sobe v hotelu Bellevue

Velike. Prostorne. Urejene. Arhitekti so pomislili na vse. Všeč mi je, da lahko temperaturo v kopalnici nastavim neodvisno od temperature v ostalem delu. Velika terasa s pogled na urejen vrt in morje. Dišeče kreme in kopeli in dobrodošlica sadja in sladkarij.

Kot bi vstopal v drug svet iz katerega ne bi želel pobegniti.

Hrana v hotelu Bellevue

Odlična. Tudi za vegane – ko sem se na večerji pridušal, da sem vegan, so mi v roku par minut prinesli prvo hladno predjed, ker so pripravljeni tudi na takšne, ki se “preseravajo” s svojim prehranjevanjem.

Za ljubitelje jajc pri zajtrku – če sem prav naštel so pripravljali jajca na šest različnih načinov. Da o tem, da ti pripravijo “smoothie” niti ne govorim. Tudi zame je bilo poskrbljeno, saj izbor več kot 10 različnih oreščkov ni nekaj takšnega, kar bi doživel ravno pogosto. In sadje – zelo okusno. Tudi “vegansko mleko” je v ponudbi.

Zajtrk, ali večerja s pogledom na morje? Seveda!

Plaža in morje

Morje na Malem Lošinju je čudovito. To mi je ostalo v spominu iz otroštva. Voda je tako čista, da vidiš vsak kamenček na globini par metrov. Plaža je urejena in le del pripada hotelu – ostalo so pustili za vse ostale obiskovalce, kljub temu, da je na novo urejena. Kljub temu, da ima voda okoli 18 stopinj je bil skok v morje čudovit in ozvežilen.

Kje najdete Hotel Bellevue?

  1. A ti to resno?
    vtipkaš 2 odrasla in 2 otroka, za en teden, pa dobiš dve možnosti,
    al plačaš 8251.51 al pa 9325.18 €

Komentarji so zaprti.