Očitno je bilo poročanje medijev o tem, kaj je izjavila Melania na obisku pri papežu napačno. Sedaj sem dobil potrdilo kolega, ki je v sinhru izločil šume in lahko z 90 procentno gotovostjo trdi, da je rekla potica.. Moje opravičilo je na mestu!

Melania Trump. Žena predsednika ZDA na katero je del Slovenije neskončno ponosen. Ker je to uspeh za Slovenijo. In ker se zaradi nje valijo trume turistov v njen rojstni kraj – Sevnico. Pa vendar se vsako njeno pojavljanje v javnosti konča s precej smešnim zaključkom. Obisk pri papežu Frančišku si bomo zapomnili po njenem nerazumevanju besede “potica”, ki jo je ona razumela kot pica..

Aha. Potica. Jed na katero smo Slovenci ponosni. Pa vendar jo, ex Slovenka, v pozdravi papeža ni razumela in je sedaj njena izjava postala precej viralna – predvsem pa je veliko uporabnikov interneta začelo z iskanjem informacij o tem, kaj pomeni potica.

Na spodnji sliki, iz Google Trends, je vidno kako se je povečal volumen iskanja besede potizza in potica v zadnjem dnevu v ZDA.

Smešno, vendar kruto realno je, da Melania ni razumela besede – ali pa je bila preveč pod stresom, ker je srečala papeža, da je pozabila, da obstaja potica, ki je boljša kot pizza. Ali pa je želela biti zgolj prijazna, ker je Vatikan v Italiji in je njena prva asociacija za Italijo pica. Čeprav. Papež Frančišek je Argentinec in očitno se je pripravil na njen obisk.. Njena izjava pa je postala precej viralna, predvsem pa zabavna..

In za vse, ki ste se spraševali, kaj dela robček na njeni glavi? No, to se tudi jaz sprašujem in ne najdem odgovora!