Franc Breznik SDS / 25 km/h dosega vsak tekač

Franc Breznik zastopa SDS v državnem zboru. Je eden izmed tistih, ki je pred dnevi objavil fotografijo žrtev Yu komunizma – ki pa je bila seveda “fake news”. Tokrat je šel korak dlje. Namreč na Twitterju je stranka SDS povzela njegovo izjavo v parlamentu – Obvezna registracija #mopedi je absurd, ki z varnostjo nima nobene veze. 25 km/h dosega vsak tekač.

25 km/h ni slabo za tekača. To pomeni, da bi tekač pretekel 100 metrov v času 14:02 sekund. Ni svetovni rekord, pa vendar je to precej dober rezultat za rekreativnega tekača.

Ampak, če pogledamo vse skupaj iz druge perspektive. Če bi tekač tekel maraton s hitrostjo 25 km/h, potem bi to pomenilo, da bi prišel v cilj v času 1:41:00 – kar pa je 20 minut hitreje, kot pa tečejo najboljši maratonci na svetu. Breznikova izjava se lahko razume tudi drugače – vsi mi tečemo tako hitro, samo svetovni rekorderji ne tečejo tako hitro.

Me prav zanima kako hitro teče Franc Breznik na kilometer? Očitno je njegov tek okoli 1:40 minute, da govori takšne nebuloze v parlamentu. No, še bolj zanimivo je, da ga stranka SDS pri tem očitno vzpodbuja. Ja, gre za povsem “fakeshit”, ki nima veze z realnostjo. Tako, kot jo očitno nima niti Breznik.

 

  1. Če Breznik prekolesari od Ljubljane do Kranja v eni uri, dam jajca stran!

Komentarji so zaprti.