Marjanca Scheicher je “novinarka” Nova24. Marjance se spomnim, ko je napisala Šolo za kešpičke, sicer priznam, da ne bi imel pojma kdo je ona. In glede na to, da sem bil že na portalu Nova24, sem si ogledal tudi njene bistroumne objave. Najbolj mi je v oči padel naslov članka: Novi rekord: Ostrostrelec “snel” džihadista Islamske države z razdalje 2,4 kilometra!

Seveda. Vse lepo in prav, dokler ne napiše, da gre za intervencijsko puško znamke CheyTac M200 – ki pa ni povsem navadna puška. Pa vendar, to sploh ni tak problem.

Problem nastane, ker ta rekord dejansko ni rekord. Klik na Google in dobiš malce bolj relevanten vir in tudi povsem drugo številko: V Afganistanu nov svetovni rekord najdaljšega ostrostrelskega zadetka – 2815 metrov (vir). Pri čemer je bila uporabljena ostrostrelska puška Barret M82A1 s strelivom .50 BMG (12.7×99mm NATO).

Pojma nimam o orožju, pa vendar par klikov po spletu odkrije takšne in drugačne nebuloze, ki jih novinarka Marjanca Scheicher uspe sproducirati. Da njenega navdušenja nad tem, da je nekdo ustrelil nekoga, niti ne omenjam. Vse v službi resnice, pa čeprav gre za zavajanje in laži!