To, da je Trainspotting moj ljub film, sem že večkrat omenil. Tako iz stališča vsebine, kot tudi same režije, ki jo je Danny Boyle opravil odlično. Film, ki je bil posnet leta 1996 sodi v repertoar tistih filmov, ki se jih ne naveličam in jih lahko vsakič znova pogledam.

Potem je prišla napoved, da Danny Boyle snema nadaljevanje filma Trainspotting – T2 Trainspotting . Najprej navdušenje, potem pa premislek. Večina filmov, ki imajo nadaljevanja.. No, sami vemo, kaj se ponavadi zgodi s takšnimi filmi.

In sem ga pogledal. Pustil me je precej ravnodušnega. Če sem po prvem delu želel še več in več, je bilo nadaljevanje precej medlo. Sicer vrhunska zasedba, odlična režija, ampak zgodba – premalo močna, premalo udarna, premalo zanimiva. Težko je narediti nadaljevanje, od katerega vsi pričakujejo zelo veliko, če res ni zadaj dobre zgodbe. In meni se zdi, da je bilo precej stvari narejenih precej na silo, namesto, da bi šli iskati nek celoten ozir.

Kljub originalni igralski zasedbi Ewan McGregor / Renton, Robert Carlyle / Francis Begbie, Jonny Lee Miller / Sick Boy, Ewen Bremner / Spud in kljub temu, da je režiral Danny Boyle sem imel na koncu filma precej čuden občutek. Kot, da ne bi stekel film. Ali pa preprosto sem še vedno preveč navdušen nad prvim delom, ki me je res odpeljal v svet domišljije. In v tem delu ne pomagajo niti “retro” delčki iz prvega dela, da bi bilo vse skupaj nekako bolj gledljivo, predvsem pa zanimivo.

Upam, da je to samo moje mnenje in da je vsem ostalim, ki sicer niso tako navdušeni nad prvim delom Trainspottinga, bil film všeč!

Aja. Ko Renton pride iz letališče, ga ogovori ženska – za katero se izkaže, da je Slovenka.