Zdravko Počivalšek / ljubljanski močvirniki / kdaj se bo minister opravičil?

Minister Zdravko Počivalšek je ob robu investicijske konference v prostorih Gospodarske zbornice Slovenije dejal: “Imamo posluh za vse, ki so dobronamerni, na koncu smo pristali na to, da se z nadomeščanjem kmetijskih zemljišč izognemo poseku gozda, nimamo pa posluha za tiste, ki po naročilu drugih z ljubljanskimi močvirniki rušijo ta projekt in želijo sesuti delovna mesta v Mariboru.”

Izjava, izrečena v žaru boja, ko se mu sesuva njegov ljubi projekt Magna Steyr, je milo rečeno žaljiva. Dejstvo je, da do takšnega izražanja in jasnega poniževanja dela državljanov Slovenije, ki živijo v Ljubljani, ne bi smelo priti. Glede na to, da je od izreka teh besed minilo že par dni, pa vendar se minister še vedno ni opravičil za njih, vsekakor pokaže stanje ministra in njegov način razmišljanja. Tudi to, da na takšen način in s takšnimi izjavami poskuša diskreditirati vse tiste, ki mu ne držijo “štange” in podpirajo projekta, ampak gledajo na sliko z malce širšega zornega kota, je milo rečeno pobalinsko!

Glede na način obračuna s tistimi, ki razmišljajo drugače kot on, pove veliko o ministru. Ali je to projekt, kjer bo imel tudi sam korist, sploh ni pomembno. Pomembno je, da se lahko tujcem pomaga pri njihovih investicijah v Slovenijo, medtem ko se domačim podjetnikom mečejo polena pod noge – primer Akrapovič je eden izmed takšnih – ko ni mogel povečati svojega proizvodnega obrata vrsto let. Ko pride tujec, se stvari uredijo čez noč in še država jim pomaga s finančno injekcijo.

Vendar tale zapis ni namenjen Magni Steyr, ampak ministru Počivalšku, ki je dokazal, da mu retorika ni ravno močnejša točka in da za obračun z drugače mislečimi lahko uporabiš tudi precej pobalinske izjave.

Kdaj se bo torej minister Počivalšek opravičil za svojo izjavo?

Komentarji so zaprti.