Par dni po tem, ko sem dobil nagrado Zlatno penkalo, so me poklicali iz Istraturista in me povabili na novost, ki jo pripravljalo v Umagu – Run & Retreat by Decathlon. Štiri dnevni paket v hotelu Sol Umag s športnimi aktivnostmi. Seveda sem se takoj odločil in sprejel ponudbo. Hmmm..

Včasih bi bilo super, če bi, preden se za karkoli odločim, malce bolj preveril za kaj se gre. Namreč, ponudba Run & Retreat by Decathlon je zanimiva ponudba – vendar vključuje zelo veliko športnih aktivnosti. Ko sem se zavedal tega, mi ni preostalo drugega, kot da uživam in preživim.

V Umagu, na premieri te ponudbe, nas je bilo osem. Različnih profilov – od novinarjev, influencerjev, blogerjev in zmagovalcev v nagradni igri. Pisana druščina iz različnih koncev – jaz sem bil edini iz Slovenije. In ja, priznam, bilo je zanimivo, kljub temu, da sem zvečer težko hodil. Zakaj?

Kaj vsebuje paket Run & Retreat by Decathlon:

  • namestitev v hotelu Sol Umag (4*)
  • vsakodnevno vodeni programi teka
  • en trening pilatesa
  • en trening joge
  • Wellness & Spa in masaža – 25 minut
  • vaje za držo in dihanje
  • analiza kondicijske pripravljenosti
  • nutricionistično predavanje
  • predavanje o športni opremi in potrebah za tek

Jeap. Štirje dnevi športanja – ali z drugimi besedami – ob 7:15 (pred zajtrkom) smo pričeli z jogo, ali pilatesom (aha, tudi to sem preizkusil) in potem nadaljevali z uro teka pod vodstvom Marka Milanovića. Šele potem je sledil zajtrk in vožnja s kolesom. Potem so sledila predavanja – o prehrani in predavanje Ironman ambasadorja in glavnega trenerja v Adriatic Coachingu Dejana Patrčevića.

Sledila je pavza za zdravo hrano in masažo – ali plavanje v morju / bazenu. In seveda se dan še ni končal, saj nas je proti večeru čakal zopet tek ob morju – prvi dan sem pretekel 12 kilometrov, drugi dan okoli 14, tretji dan okoli 10 km. Verjetno si lahko predstavljate, kako prijetno je bilo zvečer pasti v posteljo in niti na misel mi ni prišlo, da bi gledal nogomet, ali pa šel na pijačo v mesto Umag.

Komu je namenjen paket Run & Retreat by Decathlon, ki je v času od 1.6. – 4.6. imel ceno 1870 HRK?

Predvsem tistim, ki bi se radi naučili pravilne tehnike teka in bi tekli pod vodenjem tekaškega trenerja – ja, je zanimivo slišati komentar na tek, ko si prepričan, da celo življenje tečeš povsem pravilno in na koncu ugotoviš, da temu ni povsem tako. Tistim, ki bi radi preizkusili različne stvari (joga, pilates), pa vendar se težko odločijo za takšen korak.

Predvsem pa je tole odličen paket za vsa podjetja, ki razmišljajo o različnih “team buildingih” in iščejo možnosti kako vključiti več ljudi v športne aktivnosti.

Ja, preizkusil sem pilates in ugotovil, da ni to samo “za ženske”. Z jogo sem imel že nekaj izkušenj, tako da mi to ni predstavljalo problema. Tek pa mi je bil tudi v užitek in če bodo kolena zdržala, se bom mogoče celo odločil, da grem na kakšno tekaško tekmovanje – samo pridno moram nabirati kilometre in paziti, da kolena zdržijo.

Pet dni kasneje – ja, še vedno tečem – vsak dan in priznam, da mi prav paše za sprostitev. Mogoče pa se res navadim tega!

Naročite se na moj YouTube kanal – https://www.youtube.com/ronikordis