Ja, zopet pišem o ministrici za zdravje! In zopet je to povezano z njeno neučinkovitostjo, predvsem pa nezmožnostjo saniranja in priprave reform zdravstvenega sistema, ki še kako potrebuje krepko metlo. Vendar, kot sem opozarjal od nastopa njenega mandata, pri njej ne gre za reforme, ampak zgolj revanšizem.

Ko na dobila vlogo ministrice, je obljubljala. Reformo zdravstva. Zmanjšanje čakalnih vrst. In odpravo dopolnilnega zavarovanja. Slednje je bila njena najbolj prioritetna naloga, saj se je morala maščevati za “odlet” iz Vzajemne. In to je bila tudi ena stvar v njeni reformi. To, da je nesposobna in da vali krivdo na vse druge zaradi tega, pa je tudi že vsem postalo jasno.

No, v treh letih njenega mandata se čakalne vrste niso zmanjšale. Ravno nasprotno. Povečale so se. Reforme zdravstva nismo dobili – ker je niso njeni aparatčiki uspeli pripraviti in uskladiti. Vse, kar je ostalo so bile obljube. In ministrica ni sposobna odpraviti korupcijo, ki ji je bila jasno predočena. Ker ji je pač vse skupaj zameglil revanšizem.

Par dni nazaj sem slišal, da poziva ministrica k odstopu Andraža Kopača, generalnega direktorja UKC in strokovno direktorico Marijo Pfeifer zaradi poročila o napakah na otroški srčni kirurgiji. Seveda je ministrica, v svojem slogu, pozabila omeniti, da je to poročilo staro dve leti in da do sedaj ona ni ukrepala. Preveč prozorno se mi zdi vse skupaj.

Če jaz vsaj malček razumem ta svet, potem bi pričakoval, da zaradi takšnih stvari se samorazreši ministrica sama! Namreč, ona je tista, ki je “šefica” in ki bi morala imeti informacije o takšnih dogodkih. In očitno jih je imela, samo časa ni bilo, da bi se ukvarjala z njimi, ker se je ukvarjala s tem, kako bi ukinila dopolnilno zdravstveno zavarovanje in davkoplačevalcem nabila dodaten davek.

Ministrica Kolarjeva bi bila lahko s svojim odstopom zgled vsem, ki veliko obljubljajo, pa vendar ničesar niso sposobni realizirati. In takšnih je v Sloveniji veliko. Na žalost ne bo odstopila, saj ima veliko podporo predsednika vlade. Mogoče pa bi se morala tale vlada samoukiniti. In to čim prej.