Fidget spinner / vrtavka / kje kupiti?

Če zadnjih par mesecev ne živite na “luni”, potem ste verjetno že slišali za fidget spinner aka vrtavko?! Plastična igrača (dražje so tudi aluminijaste) je obnorela svet in s tem tudi Slovenijo. Čemu je namenjen fidget spinner? Dobro vprašanje!

Vrtenje fidget spinnerja naj bi pomagalo pri koncentraciji in naj bi imelo protistresne učinke. Fidger spinner je že pred več kot 20 leti ustvarila Catherine Hettinger. Fidget spinner pa je po svetu postal popularen, ko so o njem pisali v reviji Forbes.

Seveda me je zanimal ta “čudežni” fidget spinner, ki je obnorel mladino in sem ga že pred par meseci, za ceno 1 dolarja, naročil iz Kitajske. Pri nas so cene fidget spinnerjev od 5 eurov navzgor. In med brskanjem po spletu sem našel tudi takšne, ki stanejo 100 in več eurov.

Čemu je namenjen fidget spinner?

Nimam pojma. Tako, kot vse ostale igrače, ki so bile hit eno poletje, bo verjetno tudi fidget spinner odšel na smetišče zgodovine, vendar so nekateri iz tega naredili odličen posel.

Verjetno se marsikdo še spomni “trollov”, kače (ki je bila sestavljena iz kock in si jih lahko zlagal v različne oblike), Rubikove kocke, “letečega krožnika”, “jojo-ta” … Stvari, ki so bile zanimive neko obdobje, potem pa so za nekaj časa odšle v prašne omare in se kasneje zopet reinkarnirale.

Sam dvomim, da bo čez leto dni fidget spinner še vedno aktualen, verjetno pa se bo našla kakšna nova naprava, ki bo v trenutku osvojila svet in bo ves svet zopet navdušen nad njo.

Kaj torej lahko počnem s fidget spinnerjem?

Različne trike – predstavljanje fidget spinnerja iz enega prsta na drug, vrtenje na različnih delih telesa, ali pa ga vržemo v zrak in ga potem na različne načine tudi lovimo. Lahko pa preprosto samo tekmujemo, kdo ima boljše ležaje in komu se dlje časa suče.

Na YouTubeu je cel kup videov, kjer uporabniki prikazujejo svoje trike.

Kje kupiti fidget spinner?

Če bi bil malce nesramen, bi napisal v mesnici. Pa vendar ne bi bil daleč od resnice, saj je fidget spinner manija zajela celotno Slovenijo in ga je moč kupiti praktično povsod – na Petrolu (cena od 5 eurov naprej), Telekomu, Leclercu,

Če želite malce dražje, potem poglejte tukaj, če pa cenejše, pa tukaj.

Sam ga imam. Zanimiv mi je bil natanko tri minute, potem pa sem ugotovil, da sem mogoče vseeno prestar za to. No, mogoče pa bo čez deset let spet moderen in ga bom lahko takoj potegnil iz predala!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja