Mojca Kucler Dolinar iz NSi je včeraj na Facebooku objavila zanimiv tekst, ki je povezan s koncertom, ki ga pripravlja Svetlana Makarovič – predvsem ima Kucljerjeva problem z imenom Nosil bom rdečo zvezdo. Koncert bo 29. junija na Kongresnem trgu. Kje je problem za NSi?

V NSi Ljubljana menimo, da je poimenovanje koncerta Svetlane Makarovič z gosti, ki nosi naslov »Nosil bom rdečo zvezdo«, skrajno neprimerno. Poveličevanje totalitarnih simbolov je v samostojni in demokratični Sloveniji po vsem, kar je narod zaradi njih pretrpel, sprevrženo dejanje.

Zelo dušebrižniško. Me zanima, če dotična gospa pizdi tudi nad proizvajalcem piva Heinekenom, ki ima na vsaki steklenici, ali pločevinki rdečo zvezdo?

Eh. NSi potrebuje medijsko pozornost in očitno jo dobi samo na takšen način..

10 Responses to Mojca Kucler Dolinar / naslov koncerta »Nosil bom rdečo zvezdo« je skrajno neprimeren

 1. Matjaz pravi:

  Had, včasih pa zelo brcaš v temo. Ampak tebi je to itak vseeno. Heinekova zvezda ima svoj izvor daleč pred komunistično zvezdo:

  V času, ko je bila taka zvezda simbol komunizma so jo celo spremenili. Po propadu komunizma na evropskih tleh, pa so jo zopet spremenili nazaj v rdečo.
  Rdeča zvezda kot emblem, je pač nek simbol, ki res najbolj asociira na komunističen simbol. In kot taka ni nikjer problematična. V kolikor pa ta simbol jasno poveličuje komunizem, pa postane problematična.
  In žal mi je, da ne ločiš hrušk od jabolk.

 2. Matjaz pravi:

  No, vidiš. Pač ne razumeš.

 3. Matjaz pravi:

  Haha, se ti zdi, da ga ne?

 4. Matjaz pravi:

  Njej je samo rdeča zvezda kot simbol tako všeč, a ne?

  “Koncert Svetlane Makarovič in sodelujočih umetnikov, ki jim je mar in, ki hočejo s svojo pesmijo kovati nov svet. Z rdečimi zvezdami na prsih, simbolom upora in svobode nas bo pesem združila v nekdanjem tovarištvu, ki pozna resnično zgodovino te dežele, je ne potvarja in s ponosom govori o njej! Čas je, da združimo moči za boljši jutri in ni ga, ki bi nas znal bolje združiti, kot pesem.”

  • had pravi:

   iz tega izhaja tocno to, kar sem napisal.. simbol upora.. ne kot simbol komunizma..

   • Matjaz pravi:

    Kakšnega upora? ..v nekdanjem tovarištvu…pozna resnično zgodovino…. Nekaj so tvoji argumenti tukaj na trhlih tleh.

   • Matjaz pravi:

    Sicer pa Roni, mislim, da premoreš toliko pameti, da ti je jasno kaj oni z rdečo zvezdo propagirajo, ter kaj se z zastavami z rdečo zvezdo propagira. In verjamem, da globoko v sebi veš, da to ni tisto kot Heineken zvezda. Vprašanje je le, če si tolk karatker, da si sposoben to na glas povedat. Brez navijaštva.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.