Žan Mahnič in feministki Anja Kopač Mrak in Martina Vuk / poslanec, ki si dovoli preveč!

Razumem. Žan Mahnič je mlad. Zaletav. Včasih izjavi kakšno neumnost. No, vse pogosteje tvita neumnosti. Pa vendar je poslanec. Nekdo, ki bi moral biti zgled državljankam in državljanom Slovenije. Pa vendar ni. Je zgolj nekdo, ki mu je to, da je v poslanskih vrstah dvignilo samozavest in njegovo obnašanje je vse prej kot primerno.

Včeraj je presenetil s svojim tvitom, kjer dve osebi okrca s statusom feministke – Feministki @AnjaKopacMrak in @MartinaVuk sta pripravili reformo na področju delitve dela v gospodinjstvu. Tole visi po moških WC-jih #Butale.

Verjetno je dobil #piskotek od svojega šefa, ker tako odlično opravlja naloge. Verjetno je ponosen, ko tvitne kaj takšnega in ga falanga desničarjev pri tem podpre. Škoda, ker ne razmisli o tem, kaj sploh piše in kako si lahko dovoli označevati nekoga z izrazi, ki jih je verjetno nekoč nekje slišal. Kaj pa pomeni, pa mu verjetno ni povsem jasno.

Pa vendar se ni ustavil. Nadaljeval je v svojem tonu – ko mu dokažeš, da nima pojma, potem poskuša biti še bolj pameten. V drugem tvitu je uporabil delitev na podeželska dekleta in fante in socialiste in “tamestne”. Ko se to zgodi, veš kam pes taco moli.

Glede na to, da je cvetober njegovih izjav na Twitterju precej pester, si ne bi mogel odpustiti, da ne bi izpostavil njegovega obnašanja. Vseeno je Žan Mahnič poslanec, ki si dovoli veliko preveč. Ampak ga razumem. Ima vzornika v svojem šefu in kot takšen mu mora slediti.

  1. Ne poznam dotičnega poslanca.Sem pa videl reklame, ki jih omenja. In ja, so butale. Sploh ker je Slovenija po raziskavah med prvimi na svetu po količini dela, ki ga moški namenjamo gospodinjskim opravilom. In tudi meni se zdi idiotizem zapravljat denar za tovrstne oglase.

Komentarji so zaprti.