Veganska majoneza / Omegol majoneza / Zvijezda

Pred časom sem dobil elektronsko sporočilo, kjer so me iz podjetja Zvijezda prosili za moj naslov. Poslali bi mi majonezo, da bi jo preizkusil. Ker se zadnje leto prehranjujem vegansko, sem jim prijazno odgovoril, da se zahvaljujem za njihovo prijaznost, ampak da bom težko testiral majonezo, ker sem vegan.

V parih minutah sem dobil njihov odgovor – da vedo, da sem vegan in da bi mi poslali vegansko majonezo Omegol. V tistem trenutku sem se počutil, kot bi me nekdo polil z ledeno vodo, saj nisem niti vedel, da obstaja veganska majoneza.

Opravičil sem se za mojo nevednost in jim sporočil naslov. Pred par dnevi sem dobil Omegol majonezo in danes zjutraj sem jo preizkusil.

Priznam, dolgo časa že nisem jedel majoneze, ampak tale me je spomnila na tisto, ki se je spominjam še iz nekih drugih časov. Mogoče ima samo malce “manj okusa jajc”. Meni se je zdela odlična, je pa res, da je že dolgo nisem jedel. Bom pa s to majonezo lahko naredil francosko solato, ki pa sem jo pogrešal!

Kakšne so sestavine veganske majoneze: repično olje z nizkim deležem eruka kisline 50%, voda, modificirani škrob, senf (voda, seme gorčice, kis, sladkor, kuhinjska sol), kis, sladkor, kuhinjska sol, zgoščevalec (E412, E415), regulator kislosti, konzervans (E202, E211), aroma, vitamini E, barvilo (beta karoten)..

  1. No, jest pa nisem vedel, da obstajajo tud veganski E-ji ;)

Komentarji so zaprti.