Ob vašem in našem epskem uspehu / Borut Pahor čestita Primožu Rogliču

Primož Roglič je kot prvi Slovenec dosegel etapno zmago na Tour de France. Seveda so to priložnost za lastno promocijo izkoristili tudi politiki in Primožu čestitali na družbenih omrežjih. Korak dalje je naredil Borut Pahor, ki je včeraj objavil svojo čestitko Primožu tudi na Facebooku.

…ob vašem in našem epskem uspehu… je med drugim zapisal predsednik RS. In jaz ob takšnih čestitkah dobim samo alergijo. Ja, super je, da smo ponosni na naše športnike, ko ti zmagujejo. Super je, če jim čestitamo. Super je tudi, če se “šlepa” politika na njihove zmage.

Vendar so njihove zmage samo njihove in ne naše! Nihče drug, kot Primož Roglič ni gonil 5 ur kolo in na koncu zmagal. To pač ni naša zmaga, ampak je njegova. In takšno “šlepanje” si zasluži konkretno brco v rit, saj je s športniki vedno podobno – ko zmagujejo so naši, ko pa jim ne gre, pa se delamo, da ne obstajajo.

Takšnih primerov imamo iz zgodovine že kup in lahko bi končno vsi skupaj sklenili kompromis – če je naš športnik, je naš tudi, ko doživlja poraze. Ampak zmage so pa še vedno zgolj in samo njegove in ne, to niso “naše epske zmage”, ker ni nihče od nas ničesar imel pri tem.