To, da desnica izkorišča različne komunikacijske platforme za svojo agendo je vsem jasno. To, da je njihovo poslanstvo žaljenje in da pri tem ne izbirajo besed je tudi bolj ali manj jasno. To, da Janez Janša ozmerja novinarke s prostitutkami in nazadnje tudi z medijskimi morilkami na Twitterju pa je nekaj, ob čemer ne smemo biti tiho.

Zadnja žalitev, ki jo je Janez Janša objavil na Twitterju je bila označba novinarko Mete Roglič (Dnevnik) za medijsko morilko! No, seveda je moral nadaljevati svoje poslanstvo in njegovo naslednje žaljenje je bil tvit – Meta Roglič je ravno toliko profesionalna novinarka kot je Janez Zemljarič humanitarec.

Lahko smo tiho. Lahko pogledamo stran, kot naredimo, ko vidimo nasilje na ulici. Lahko se delamo, da je to del folklore v Sloveniji. Pa vendar se moramo zavedati, da bomo kmalu prišli na vrsto vsi, ki ne mislimo enako, kot misli desna falanga. Predvsem pa si ne smemo zatiskati oči pred tem, da oni to zagovarjajo s “svobodo govora”.

Seveda se politiki z levega pola ne obnašajo tako “pobalinsko” in ne žalijo na ta način – za to sem jim hvaležen, ampak vseeno pa bi pričakoval malce večji odziv javnosti v takšnih primerih. Mogoče pa je načrt Janeza Janše da požali vse, ki ne mislijo in pišejo, kot si želi on in potem bo lahko živel v svojem “mehurčku”, kjer mu bodo vsi prikimavali in lajkali njegove tvite.

Do takrat pa je vsak tak poskus potrebno izpostaviti, predvsem pa ga je potrebno obtožiti. Ne, ni vse svoboda govora! In to velja tudi za Janeza Janšo!