Zakaj sem vsako leto manj toleranten?

Pri sebi opažam, da z leti postajam vse manj toleranten in da se težje prilagajam razmeram. Čedalje več stvari me moti: vožnja po avtocesti in vozniki, ki ne znajo prehitevati, ljudje ki se rinejo v vrste, moti me, da me prodajalec želi “nategniti”, dda turistične agencije prodajajo drugačne zgodbe, kot je stanje v resnici, moti me hrup … Veliko stvari me moti. Čedalje več.

Pa vendar ni bilo vedno tako. Vedno sem se znal odlično prilagajati vsaki situaciji in sem lahko kot kameleon spreminjal razpoloženje. In nisem igral. Bil sem mlad in sem se prilagajal in bil sem toleranten. Odkrival sem svet in pustil, da me stvari peljejo v svojo smer. Vendar se očitno stvari spreminjajo ko človek odrašča in ko ima več izkušenj.

Včasih si zastavim vprašanje, ali je prav to kar počnem, namreč da izgubljam čas s povsem nepomembnimi zadevami, ki pa se meni zdijo zelo pomembne in bi se namesto tega lahko mirne duše požvižgal in šel mimo, kot da se nič ni zgodilo. Ampak očitno ne morem iz svoje kože, ki je že “precej stara in trda” in rajši pizdim in izgubljam čas s tem.

No ja, verjetno nisem edini ki ima takšne težave v življenju in ki se sprašuje podobne stvari, kot se jih sprašujem sam. Ali je boljše mirno požreti vsak drek, ki ti ga vrže kdo, ki ima tri minute časa ali pa je boljše se boriti z mlini na veter.

  1. Vcasih je boljse premisliti za katere bitke se je vredno boriti in katere je boljse pustiti, ker bodo prinesle samo vec tezav.

Komentarji so zaprti.