Človeku je v življenju vedno žal za tiste stvari, ki jih ni nikoli upal narediti, ali pa jih preprosto ni naredil. Ljudje se zavedamo, da je naš rok trajanja precej omejen, vendar pozabljamo na to, da je potrebno vsak trenutek našega življenja in obstoja izkoristiti.

Pehamo se za to, da si lahko na lizing kupimo boljši avto od soseda. Plačujemo kredite celo življenje, da lahko živimo v svoji nepremičnini. Delamo cele dneve, da na koncu dneva lahko samo še pademo in zaspimo in naslednji dan ponovimo vse skupaj.

Stvari, ki jih počnemo so pač naša odločitev. Velikokrat smo sami primorani v te stvari, velikokrat se sami odločimo za tak način življenja. Vsak si najde svojo pot in po njej se giblje skozi čas.

Moja svoboda nima niti cene niti vrednosti. Je pač nekaj, kar sem si uspel uzurpirati skozi čas, ko sem iskal samega sebe. Predvsem pa sem se naučil ločevati prioritete v življenju. Vsako obdobje je prineslo nova spoznanja, predvsem pa nove odločitve s katerimi sem moral živeti.

Ampak stalnica je bila svoboda. Svoboda zame ni denar, s katerim si lahko vse privoščim in kupim. Moja svoboda je moj čas. Da lahko z njim razpolagam po svoji volji, predvsem pa da so stvari, ki jih počnem v življenju v skladu z mojimi načeli in načinom življenja, ki ga živim.

Zavedam se, da so trenutki, ki so mi namenjeni v življenju zato, da jih izkoristim. Da mi ne bo nekoč, ko bom ležal na smrtni postelji žal, da nisem naredil še več neumnosti v življenju, predvsem pa da mi ne bo žal, da nisem izkoristil tega življenja, ki mi je bilo dano.

Ampak če hočeš svobodo, potrebuješ finančna sredstva za to? Drži, v vsakem primeru jih potrebuješ. Vendar je odvisno od tega, kaj si postaviš za prioritete. Da ugotoviš dejansko, koliko potrebuješ za to, da preživiš in koliko potrebuješ za to, da si lahko privoščiš višji standard.

Izkoristite vsak dan, ne kot da je vaš zadnji, ampak kot da je vaš prvi!