Bitka za predsednika se je začela. Včeraj je v bitko stopila Ljudmila Novak, prav tako pa napovedujejo kandidaturo Angelce Likovič (da, prav ste prebrali). Marjan Šarec, ki je napovedal kandidaturo za predsednika, je dobil v tem tednu dobre odzive javno mnenjskih anket – po teh rezultatih bi prišlo do drugega kroga. Ker seveda do tega ne sme priti, je prišel Bojan Požar na pomoč Borutu Pahorju.

Najprej je ošvrknil medije (Delo, Dnevnik, Večer, Mladino), med drugim pa tudi Mateja Špeharja, ki naj bi deloval ” kot piarovec Marjana Šarca na socialnih omrežjih” (vir) in bil najet, da #bruha po Borutu Pahorju. Seveda se je lotil diskreditacije s pomočjo prihodkov Mateja Špeharja, ker to v Sloveniji definitivno najbolj deluje.

Zanimivo se mi zdi, da se nisem še jaz pojavil v tem kontekstu, glede na to, da je Borut Pahor in njegova dejanja zelo pogosto omenjena v mojih zapisih. Saj v Sloveniji ni pomembno, kaj je res in kaj ne, pomembno je, da se vnaprej diskreditira ljudi.

Še ena stvar se mi zdi zanimiva pri vsem tem – namreč, zakaj se Bojan Požar nikoli ne loti Boruta Pahorja? Tako kot Metke Tekavčič ne, na kar sem že opozoril. Kakšne ima kdo koristi od tega je seveda skrivnost, vendar niti najmanj ne dvomim, da ne gre za navzkrižno trgovino, kjer nekdo dobi “imuniteto” pri Požareportu, drug pa verjetno kakšne druge koristi.

Tale bitka bo še zanimiva. Me prav zanima kakšna bo strategija kandidatov na družbenih omrežjih, predvsem pa me zanima kdo bo stal za kom in kdo bo komu pomagal v predvolilnem času glede na to, da je funkcija predsednika povsem razvrednotena.