Kako sem se odločil za tattoo v par minutah in kaj sem izbral?

Banja Luka, vroč poletni dan. Na pijači v središču mesta s kolegico. Ko odhajava, greva mimo tatoo studia, kjer ona pozdravi lastnika. Med pogovorom ga vprašam, kdaj bi se lahko prišel k njim tetovirati. “Zdajle”, mi odgovori …

Imam en tatu. Star skoraj 25 let. Majhen, skoraj neopazen. Na takšnem mestu, kjer ga lahko skrijem. Do tatujev imam poseben odnos – vsaj imel sem ga. Kljub temu, da je bilo veliko želja, kaj vse bi si dal tetovirati, pa je ponavadi ostalo zgolj pri željah.

Tokrat je bilo drugače. Pa vendar nisem imel nobene ideje, kajti nisem razmišljal o tem vnaprej, kaj bi si dal tetovirati, predvsem pa, kam bi si dal tetovirati.

Začudeno pogledam lastnika, saj ponavadi so čakalne vrste pri tetovatorjih zelo dolge – tudi več tednov. In ko tako stojim in razmišljam, kaj bi si tetoviral – povem, da bi imel tri črte na roki. In seveda je sledilo nadaljne vprašanje – kakšne barve, kakšne črte, kako veliko..

Glede na to, da je ideja prišla pred par sekundami, sem vzel svinčnik in narisal tri črte. In to je bilo to. Ko sva se pogovarjala o tem, ali morajo biti geometrično povsem natančne, sem predlagal, da ne. Da naj se vidi, da so črte. In da naj ne bodo preveč skupaj, ker se koža skozi leta spreminja.

V bistvu sem se spomnil, da sem imel pri 16 letih željo, da bi si dal tetovirati črtno kodo na vrat – ker je bilo to takrat trende. Na srečo tega takrat nisem storil in te črte so približek temu (no, ne povsem).

S tetovatorjem sva šla v za to opremljene prostore, kjer je razkužil vso opremo in vzel novo, zapakirano iglo, mi razložil postopek in 10 minut kasneje sem imel na roku tatu.

Tako preproste so lahko včasih stvari, predvsem v primeru, ko človek ne komplicira in ne razmišlja. Tetovator mi je razložil vse o negi tatuja in v manj kot 15 minutah sem zapustil tattoo studio. V bistvu je bilo vse skupaj tako hitro, da sem pozabil posneti vse detajle, tako da imam bolj malo video materiala svojega tetoviranja.

Aha. Kako izgleda? Nič posebnega. Se mi je pa takoj po tem rodila ideja – da bi lahko taiste tri črtice tetoviral še na več krajev svojega telesa, kjer bi bili tatuji varno skriti, predvsem pa bi bili to tatuji, ki bi jih uspel tetovirati v istem dnevu in v tistem kraju, kjer bi bil takrat. Spomin na počitnice, ali pa karkoli drugega …

Mogoče pa sem vseeno našel zgodbo, ki je povezana s črticami, kar je najbolj pogosto vprašanje, ki ga dobim. Na žalost te tri črtice nimajo nobene druge zgodbe, ali globjega pomena.

 1. V bistvi si si vžgal i-ching triagram, ki pomeni moč, silo..

  1. ja, to so mi danes razlozili :) sedaj imam moznost, da palcke risem in bo imelo svoj pomen :)

   hvala

 2. lušn.
  jaz sem si ga tudi v BL naredila, tudi le 2 črtici, samo drug koncept
  Western Saloon

  fejst dečkoti in zelo userfriendly cene. še bom šla :)

Komentarji so zaprti.