Včeraj sem bil povabljen v Tivoli. Na piknik. Turizem Ljubljana je predstavljal novo akcijo Lov na zaklade Osrednje Slovenije #CentralSlovenia, katere cilj je promocija destinacij in ponudbe v regiji Osrednja Slovenija. Akcija bo trajala vse do novembra in z njo želijo razširiti besedo o lepotah in doživetjih tudi izven Ljubljane.

S tokratno aktivacijo želi Turizem Ljubljana dati dodatne predloge za deset izletov. Ti izleti niso namenjeni samo tujcem, ampak tudi domačim gostom, ki ponavadi pozabimo v kako čudoviti deželi živimo.

In uporabnike Instagrama vabijo k sodelovanju, kar pa bodo nagradili z manjšimi lokalnimi darilci.

Kako sodelovati in dobili lokalna darilca?

  • Izberite in obiščite kraj s seznama.
  • Naredite fotografijo
  • Fotografijo objavite na Instagramu in dodajte hashtag: #CentralSlovenia in označite lokacijo.
  • Na navedeni točki pokažite svojo IG objavo in prejeli boste lokalno darilce. 

Prvi del kampanje za promocijo Osrednjeslovenske regije so izvedli še pred letošnjim poletjem in odziv je bil odličen.

Ampak dovolj o akciji, nazaj k pikniku. Pri čolnarni v Tivoliju je bil pripravljen piknik, ki se ga ne bi branil – niti za poroko! Čudovito dekorirane mize, senčka, viseča postelja, predvsem pa prijetna družba.

Glasba iz nekih drugih časov, govor grajske gospode, povezovanje Mojce Mavec in govor Petre Stušek so bili uvertura v kulinarično razvajanje, ki so ga pripravile različne gostilne, ki so del tega natečaja. Sam sem bil presenečen, kajti moja hrana je bila veganska in resnično okusna.

Seveda je sledil tudi test viseče postelje, ki je na voljo za prenočitev v adrenalinskem parku Geoss. Imel bi jo. Doma. Namesto postelje. Še danes sem čisto navdušen nad idejo spanja pod milim nebom v krošnja dreves.

Še bolj pa sem navdušen nad samim piknikom in če bi Turizem Ljubljana (ali katerikoli drug ponudnik) omogočal takšno razvajanje za razumno ceno – bi bilo to eno izmed super doživetij v Ljubljani. Kot je nekdo pripomnil na Facebooku – bilo je kot za poroko! Mogoče pa pride kdo na idejo in dejansko to realizira.