Pisalo se je. Govorilo se je. Stavilo se je. Dvoboj Floyd Mayweather VS Conor McGregor je od prve napovedi buril duhove. Do sedaj nepremagani boksarski šampion Floyd Mayweather v boksarskem ringu s prvakom UFC Conorjem McGregorjem.

Milijonski zneski za vsakega od njiju. Plačilo za ogled tekme preko spleta. Ogromno stav. Predvsem pa veliko besed s strani Conorja McGregorja.

Celemu svetu je bilo jasno, da gre zgolj za denar. Da ne gre za boks. Dva tako različna borca v ringu, predvsem pa nekdo iz sveta boksa, kjer so pravila in drugi iz sveta kjer so dovoljeni povsem drugačni udarci in uporaba drugih okončin, kot pri boksu.

Verjetno sem tudi sam, kot večina ostalih, želel videti to “ekshibicijo”, čeprav sem bil vnaprej prepričan, da bo zmagal Floyd Mayweather. Zakaj? Ker je ring njegov dom. Ker ima povsem drugačno energijo in moč, kot pa Conor McGregor. In predvsem ima mnogo izkušenj, kar se je opazilo tudi takoj na začetku boja.

Conor McGregor je prvih par rund imel pobudo, Floyd Mayweather pa je očitno tipal teren. Pametno in počasi se je odločal za udarce in tako utrujal Conorja, kar je bilo pričakovano. Z vsako rundo je bilo Conorju težje, Floyd pa je pokazal, zakaj je dobil 49 dvobojev v svoji karieri in niti enega izgubil.

V deseti rundi je s tehničnim knock outom zmagal Floyd Mayweather in tako dosegel svojo 50 zmago v ringu. Koliko denarja si bosta razdelila sicer ni znano, se pa gibljejo podatko da precej krepko 50 milijonov dolarjev.

p.s.: če sem bil pred meseci navdušen nad Conorjem, pa me je v zadnjih tednih precej negativno presenetil in sem prav vesel, da se mu je danes zgodilo to, na kar je veliko strokonjakov opozarjalo. Da je to izgubljena bitka.