Videl sem na Twitterju in nisem doživel v živo. Na vozilih se je včeraj pojavilo kup “obvestil”, ki na prvi pogled izgledajo kot kazni, ki jih napiše mestno redarstvo, ali policija – pomembno obvestilo. Vendar je bilo namesto kazni v njem zapakirano vabilo na otvoritev centra Lesnina Ljubljana Brdo in možnost pridobitve nagrade.

Seveda je ta poteza dvignila kri marsikateremu in marsikdo negoduje zaradi tega. Moj pogled na to je malce drugačen. Živimo v svetu, ko je težko pritegniti pozornost. Oglaševalci nas na vseh koncih bombardirajo z oglasi in postali smo imuni – preskočimo vse, kar zgleda kot oglas.

In kdorkoli je izpeljal tole akcijo – sicer je deja vu in v tujini dostikrat uporabljen element, je zadel žebljico na glavico. Ko prideš do avta, ki si ga parkiral nekje ob cesti in te čaka “Pavlov efekt” obvestilo – seveda je prva misel kazen in ko preveriš obvestilo ugotoviš, da ti ne bo treba seči v žep in plačati 40 eurov kazni, se ti rahlo nasmehne.

Je pa tudi res, da je marsikomu to obvestilo dvignilo pritisk, saj misel na kazen ni ravno prijetna. No, pa vendar. Če bi bili pri Lesnini pametni, bi v spremni tekst zapisali, da lahko sedaj teh 40 eurov, ki bi jih morali dobiti kot kazen zapravijo pri njih in bodo dobili polovičen popust na skupni znesek.

p.s.: o tem, ali lahko nekdo lepi takšna obvestila na avto ne bom razpravljal. Ne. Ne sme jih. Kot ne sme nihče zatikati “flyerjev” za brisalce.