TEŠ6 je za Boruta Pahorja to, kar je Patria za Janeza Janšo. Z eno veliko razliko. Ulica ni odnesla Boruta Pahorja in lahko tako v miru fura “instagram influencer” stil življenja, pri Janezu Janši pa so se zgodili “Gotofje” protesti. O čem torej pišem? O zaslišanju pred parlamentarno komisijo, kjer sta se včeraj soočila Borut Pahor, takratni predsednik vlade in Gregor Golobič, ki je bil takratni predsednik Zares in minister v Pahorjevi vladi.

Zanimivi so bili odgovori Boruta Pahorja, ko je odgovarjal na vprašanja o projektu, ki je bil vreden 15% BDP v letu 2009. Vprašanje je bilo: “Kot lastnik, ki je odgovoren za dolgoročno poslovanje, niste čutili potrebe, da se skliče skupščina, da se vas podrobno seznani o projektu in se o projektu razpravlja … ?”

In njegov odgovor. “Nisem čutil potrebe, ker me na to ni nihče napotil. Zato ima presednik vlade ministre …. . Nisem imel nobenega razloga, da bi se poglobil v to vprašanje.” …

Ampak to je samo delček političnih nebuloz, ki sem jih slišal včeraj iz ust Boruta Pahorja. On se je takrat ukvarjal z drugimi problemi – propadala so podjetja, propadali so projekti in je bil vesel, da je vsaj en projekt obstal. Kljub temu, da je bil od začetka napačno zastavljen in dajal možnost, da so si določeni ljudje krepko omastili brke. Projekt je zastavila vlada Janeza Janše in v tem je bil ves čar.

Če bo šlo kaj narobe, bodo krivi oni. Ampak, če bi bil Borut Pahor zaposlen v realnem sektorju, tistemu, ki mora na trgu prodajati in ki mora dosegati rezultate in ne zgolj trošiti, kot je navajen, bi mu verjetno lastnik namenil veliko brco v rit. Pri nas v politiki pa temu ni tako. Ravno obratno. Ko gre skozi takšna investicija in je ne ustaviš in ko zgubiš volitve, greš raje na drug položaj, kjer si lahko samo všečen in kjer ni potrebe po moralni avtoriteti. Pač postaneš predsednik RS in se ti ni potrebno več ukvarjati z ničemer, razen s samim seboj.

Bolj kot izjave Boruta Pahorja pa so mi bili smešni določeni osebki na tviterju, ki z vsemi silami branijo lik in delo Boruta Pahorja. Toliko #fakenews, kot jih je bilo včeraj sproducirano na tviterju je bilo že malce grotesko vse skupaj. Kot da ne bi poslušali iste debate, kot da bi imeli dva različna prenosa.

Ampak jih razumem. Lastne koristi je potrebno braniti z vsemi silami. In posledično je treba poskušati diskreditirati vsakogar, ki ne misli, kot oni pišejo. Ker nimajo nobene druge “municije”, so pri meni uporabili “da sem plačan iz strani Zaresa” … Ker so bili prepričani, da bo to prava diskreditacija. Na žalost, kot že mnogokrat poprej so mimosunili.

Definitivno je super biti v Sloveniji politik – odgovoren nisi za nič, delaš za tiste interesne lobije, ki dobro plačajo in ko se karkoli zgodi, pač razložiš, da si delal v dobro in da nisi videl celotne slike. Kaj potem, če nastane milijardna luknja. Kaj potem, če strokovnjaki opozarjajo na neprave podatke in zavajanje. In takšni ljudje imajo še obraz, da pridejo v javnost?!?

Kaj bi se Janezu Janši zgodilo v tem primeru? Retorično vprašanje …

3 Responses to Zakaj politiki niso odgovorni za nič / primer Borut Pahor in TEŠ6

 1. Anonimno pravi:

  In pol so bile volitve v ZDA totalno bizarne. :)))))

 2. Jebi Ga pravi:

  Bizarno, res: v kazenskih postopkih glede TEŠ so zgolj in samo pripadniki ali simpatizerji propadlih strank Zares in LDS (kamor spada tudi avtor tega čudaškega levičarskega bloga). Ampak, za vse svinjarije in polomije (zdaj pa še za kazniva dejanja) ni odgovoren Zares ali LDS… ne, glede na “logiko” tega “blogerja” (to ni blog, to je cenen agitprop) je kriva opozicija, ki se trudi tej dogovorni ekonomiji priti do dna.
  Vprašanje ostaja samo še: koliko drobtinic od TEŠa je padlo v žep tudi avtorju tega “bloga”, da tako očitno razširja notorične laži?

  • had pravi:

   in kje je problem? v tem, da lahko pisem? v tem, da ze vrsto let nimam veze z nobeno politicno stranko?

   koliko je padlo v zep.. mislim, da okoli 20.000.000 eurov..

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.