Hotel Slon in njegova restavracija Slon 1552 sta se mi od nekdaj zdela “hohštaplerska”. Do včeraj, ko sem šel tja na kosilo in ugotovil, da sem živel v zmoti. Prav tako sem včeraj ugotovil, da imajo vsak dan, razen sobote, na voljo tudi vegansko kosilo (3 jedi) za 10 evrov.

Na Nazorjevi ulici očitno postaja “raj za vegane”. Gaudi, Taman in včerajšnje odkritje Slon 1552 – kjer v vseh treh restavracijah ponujajo hrano tudi za vegane.

Slon 1552 je restavracija, kjer se počutiš kot človek. Lepo urejen ambient, uglajeni natakarji, diskretna glasba, postrežba je hitra in kjer tudi cene niso preveč zasoljene. Včerajšnji veganski meni, ki je stal 10 evrov:

  • juha iz stročjega fižola
  • humus namaz z bučkinimi polpeti ter tofujevim ražnjičem
  • solata
  • smoothie – sadni ali zelenjavni (melonin, špinačni ali ananasov)

Ja, tole ni za vsak dan, vendar je pa definitivno dobrodošlo, da vem, kam grem lahko tudi na “poslovno” kosilo, kjer bom jedel normalno in se mi ne bo potrebno ubadati s tem, če je hrana veganska, ali pa je slučajno notri malce smetane, mleka, ali česa podobnega.

In na koncu, ko te natakar vpraša, če je bilo vse ok – lahko z mirnim srcem in brez laži poveš, da je bila hrana odlična. Kajti velikokrat bi imel raje, da me natakar tega ne vpraša, sploh takrat ko res nočem biti nesramen. Vendar, če me vpraša, potem očitno tudi pričakuje plaz moje kritike. Ker vem, da natakar ni nič kriv, je potem to precej “tricky” situacija.

Definitivno priporočam!