UniCredit banka, kot prva banka v Sloveniji, omogoča spletno odpiranje računa

UniCredit banka je kot prva banka v Sloveniji ponudila spletno odpiranje računa brez obiska bančne poslovalnice. Banke se čedalje bolj zavedajo prebojnih pristopov v bančnem sistemu in odkrivajo nove načine, kako priti do novih potrošnikov in kako starim potrošnikom ponuditi nove storitve, ki jim omogočajo lažje in bolj preprosto poslovanje. V ta segment sodi tudi proces odpiranja računov, ki smo jih bili do sedaj navajeni preko storitev N26 in Revolut.

UniCredit predstavlja nov način odpiranja računov, ki omogoča uporabnikom, da to storijo preko spleta, brez fizičnega obiska bančnih poslovalnic. Ker gre za bančni sektor so morali zadostiti vsem pogojem, ki jih zahteva regulativa in poseben poudarek so namenili ravno preprostosti uporabe.

Uporabnik bo na spletnem mestu izpolnil podatke (EMŠO, davčna številka, svoje kontaktne podatke) in se potem preko video identifikacije identificiral z osebnim dokumentom in digitalno podpisal svojo vlogo za odprtje računa. Takšen proces je potreben zaradi zagotavljanja standardov, ki so potrebni v bančnem sektorju.

Uporabniki bodo tako lahko odprli račun in prvih šest mesecev brezplačno uporabljali storitve, prav tako pa bodo lahko, ob prvem nakazilu pridobili tudi plačilno kartico in dobili dodatnih 50 evrov dobroimetja.

Račun lahko odprete na https://epristop.unicreditbank.si/.

Sam bom poskusil tole v naslednjih dneh in mogoče celo zamenjal svojo banko. Po statističnih podatkih se več ljudi loči, kot pa zamenja svojo banko. Bo potrebno preizkusiti!

 1. Prva je bila konec leta 2013 sicer Sberbank, ki je podpis pogodbe in identifikacijo počela preko mobilnih bančnikov – http://www.zamenjajbanko.si.
  Unicredit je prva v Slo z videoidentifikacijo.

   1. je pa tale https://next.n26.com
    V Sloveniji si lahko že veliko pred Unicreditom to naredil, če ima banka fizične poslovalnice v SLoveniji po moje ni važno….

    N26 je celo boljša, ker je vse zastonj (ne samo prvih 6 mesecev)

 2. Zakaj pa nikjer ne piše da gre za plačano vsebino? Ali je to tvoj dobronamerni in brezplačni doprinos k njihovemu poslovanju?

  1. plačana vsebina? hmm.. si preprican, da ves, kaj pises? seveda mi lahko dokazes to.. ali pa ti jaz pokazem svoje prilive na svoje racune?

   kako se bova zmenila? bos ti dokazoval ?

   1. Kaj čem gledat tvoje račune … samo vprašam, če je to tvoj dobronamerni in brezplačni doprinos k njihovemu poslovanju? Napisan sam od sebe, brez njihove spodbude, takšne ali drugačne? :-)

Komentarji so zaprti.