Odkar sem spremenil prehranjevalne navade, mi je precej pomembno, da v trgovini na izdelkih opazim oznako vegan in potem se precej lažje odločim za nakup. Sicer izdelkov še ni veliko, ampak vedno znova odkrijem kaj novega. Zadnje odkritje, včeraj med nakupovanjem v Hoferju, so veganski piškoti brez glutena, ki jih proizvaja Mlinotest pod znamko feel good.

Mlinotest obstaja že zelo dolgo. In včeraj, ko sem zagledal njihove izdelke v Hoferju sem bil pozitivno presenečen. Sicer bi lahko naredili malce drugačno embalažo, ampak to je moje subjektivno mnenje.

Lahko pa povem, da je dvojni temni keks z vanilijevim polnilom odlična izbira.
Dvojni piškoti so narejeni iz riževe in koruzne moke, ki smo ji dodali naravno aromo vanilje. Piškoti so popoln prigrizek brez glutena za vse ljubitelje burbonske vanilje in odličnega okusa pravega kakava. Piškoti so primerni tudi za vegane, saj ne vsebujejo surovin živalskega izvora.

Malce manj pa me je navdušil zajtrk keks s kakavom in kokosom.
Polnozrnati piškoti s kokosom in kakavom so odlična kombinacija za okusen začetek dneva, zaradi visoke vsebnosti vlaknin ugodno vplivajo na presnovo in so primerni tudi za vegane. Keksi so tudi odlična izbira za potešitev lakote čez dan, ali ko vam zmanjka energije. Brez glutena, laktoze in jajc so okusna in praktična kombinacija za vse, ki zajtrk uživajo ob kavici, jogurtu ali sadju na delovnem mestu.