Tanja Gobec je TV voditeljica in voditeljica Odmevov. Včeraj je imela v oddaji Dnevnik napovednik o čem bo tekla debata v oddaji Odmevi in se pri tem precej “čudno obnašala”. Čudna gestikulacija, iskanje besed, ki jih ni bilo, predvsem pa prešeren nasmešek, kot da bi malce preveč pogledala v kozarec, ali pa da bi bilo kaj drugega narobe z njo.

Glede na napovednik bi pričakoval, da RTV in uredniki uredijo njeno zamenjavo in nekdo drug vodi oddajo Odmevi. Pa vendar se to ni zgodilo, kar meče slabo luč na nacionalko. Verjetno imajo premalo ljudi zaposlenih, da bi kdo opazil to, ali pa je to del standarda na televiziji – ja, sem nesramen, kajti tole spustiti v eter nacionalne televizije je velik fiasko …

Odgovor nacionalne televizije:
»Nastop voditeljice v napovedniku oddaje Odmevi, dne 11. oktobra 2017, je bil posledica osebne stiske in stresa, a brez dvoma neprimeren in ni ustrezal standardom javnega nastopanja.
Vodstvo RTV Slovenija okoliščine neljubega dogodka že preučuje in bo sodelavki nudilo vso potrebno pomoč ter ukrepalo v skladu s postopki in pravili, ki so predvideni za take primere.
Vsem gledalcem se iskreno opravičujemo in dogodek obžalujemo.«